POKRAO IGRAČE I SUCE

Karlovački taksist otišao na WC na stadionu, shvatio je da se igra utakmica i da nitko ne pazi na svlačionicu...

Bio sam na stadionu, ali na WC-u – ustrajao je u negiranju krivnje u sudnici Vladislav B.

Stadion Intera

 Damir Krajac/Cropix/Cropix

Stari policijski znanac Vladimir B. (50), rođeni Karlovčanin sa zagorskom adresom, kad je 29. veljače 2020. na stadionu NK Inter Zaprešić odlučio pokrasti nogometnog suca i gostujuće igrače juniore NK Varaždin, nije razmišljao o posljedicama. U inkriminirano vrijeme bio je taksist koji se u vrijeme nogometnog sraza odlučio poslužiti toaletom na stadionu, ali je otišao korak dalje i stavio si u džep tuđih 2560 kuna.

Novozagrebačka sutkinja ga je zbog teške krađe nepravomoćno osudila ovih dana na dvije godine zatvora.

Na početku suđenja rekao je da se ne smatra krivim i da osporava imovinsko-pravne zahtjeve oštećenih sportaša. Priznao je tek da je bio na mjestu događaja i da je vozio taksi, a da je na stadion otišao na WC koji je bio zaključan te da nije ukrao ništa.

S obzirom na negiranje krivnje, na sudu je puštena snimka njegova ispitivanja u tužiteljstvu gdje je priznao krimen. Naveo je tad bio da je oko 10.30 sati došao do NK Zaprešić, ušao unutra dok se igrao nogomet i da je sve bilo otvoreno pa je išao vidjeti jesu li koja vrata otvorena. Na kraju je ušao kroz prozor svlačionica, pokupio što je bilo za pokupiti i otišao s novcem. Također je na tom prvom ispitivanju potvrdio da je on na fotografijama s videonadzora koje su mu predočene dodajući da je odjeću od toga dana bio bacio.

- Bio sam na stadionu, ali na WC-u – ustrajao je u negiranju krivnje u sudnici Vladislav B.

Prema optužnici, prvi na udaru lopova u prostorijama nogometnog kluba našlo se 800 kuna nogometnog suca Dominika Benkovića, nakon čega se kradljivac poslužio gotovinom 11 gostujućih varaždinskih juniora. Pokradeni nogometaši su posvjedočili da su po odlasku na teren na utakmicu vrata svlačionica bila zaključana i da je prozor bio otvoren na kip. A po povratku ih je dočekao šok – ispreturane stvari i nedostajali su novci. Također su otkrili i da su pregledavali snimku nadzorne kamere na kojoj se vidjelo kako muška osoba u jednom trenutku iskopčava kameru u hodniku pa se ne vidi ulazak u svlačionicu.

Do tog "čiščenja" svlačionice, optuženi je već bio 13 puta osuđen i to u 11 navrata sa zatvorskim kaznama, a osim po Hrvatskoj, kaznena djela činio je po Njemačkoj i Nizozemskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:24