DETALJI NESREĆE

Kapetan broda na kojeg je naletjela jahta: ‘Bio je to djelić sekunde! Vikao sam: Ljudi, ubit će nas!‘

Očevid je završen, a u tijeku su vještačenja i kriminalističko istraživanje policije i Lučke kapetanije

Kapetan ribarskog broda na koji je naletjela jahta, Tomislav Jakovljev

 Hrt Screenshot/ Zadarski.hr/slobodna Dalmacija/

Nakon jučerašnje teške pomorske nesreće kod Murtera u kojoj je poginuo jedan član posade ribarskog broda, kuhar Vratislav Ugrinić (62), vlasnik broda Tomislav Jakovljev je za HRT opisao kako je do nesreće došlo.

Podsjetimo, sudarile su se jahta i ribarica, a pritom je osim jednog poginulog lakše ozlijeđeno još nekoliko osoba. Jahta je potonula i sada se nalazi na 80 metara dubine.

- Bio je to djelić sekunde. Uočio sam brod s desne strane deset sekundi ranije. Išao je velikom brzinom, 25 do 30 nautičkih milja. Vikao sam samo: Ljudi, ubit će nas!, rekao je za HRT Tomislav Jakovljev.

Očevid je završen, a u tijeku su vještačenja i kriminalističko istraživanje policije i Lučke kapetanije. Ispitat će se sve osobe koje su u nesreći sudjelovale, rekao je lučki kapetan Ivan Paušić.

Za izazivanje ovakve prometne nesreće predviđena je zatvorska kazna i do 15 godina.

Na ribarskom je brodu bilo deset osoba kada je jahta velikom brzinom naletjela na njega. Na jahti je bila četveročlana obitelj iz Hrvatske, a oni su nakon sudara prebačeni u drugo plovilo.

- Promet je pregust uz 4 tisuće čarter-plovila na Jadranu, uz druge strane brodove i brodove domaćih ljudi. Oni dolaze na godišnji odmor i svakome se može dogoditi propust, ali se ne pridaje dovoljno pozornosti i uključuju se autopiloti, upozorio je predsjednik udruge Latinsko idro Jakov Lovrić, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:01