KRŠENJE REDA I MIRA

Kaos u Cetinskoj krajini: Više od 300 ljudi divljalo u kući u Brnazama, policija razbila tulum, ima i ozlijeđenih

Policajci su okupljene pokušali upozoriti da prestanu s kršenjem javnog reda i mira, no oni su se na to oglušili
Ilustracija
 Vlado Kos/Cropix

Splitsko-dalmatinska policija prekinula je u nedjelju, nešto prije ponoći, veliki "tulum" u Brnazama nedaleko Sinja. Tamo su zatekli stotinjak vozila dok je unutar kuće bilo čak oko 300 osoba.

- Sinoć, nešto prije ponoći, primljena je dojava kako je u mjestu Brnaze, ispred kuće parkirano 100-tinjak vozila dok je unutar kuće više osoba. Policijski službenici su odmah izišli i dolaskom na mjesto događaja zatekli veći broj parkiranih vozila dok je iz kuće dopirala glasna glazba. Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđali policijske službenike čim su ih uočili - potvrdili su iz splitske policije.

Ulaskom u prostor u kojem je bilo okupljeno oko 300 osoba napadnuti su policijski službenici od strane nekolicine nepoznatih osoba iz mase koje su na njih bacili boce. Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima ozlijeđeni su u predjelu glave te im je pružena liječnička pomoć u hitnoj medicinskoj službi u Sinju gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Policajci su okupljene pokušali upozoriti da prestanu s kršenjem javnog reda i mira, no oni su se na to oglušili, pa je u pomoć pozvana i Interventna policija te druge jedinice, nakon čega se situacija smirila.

- Obzirom na oglušavanje okupljenih na policijska upozorenja i zapovijedi u ispomoć su pristupili i policijski službenici Interventne jedinice policije, te drugih ustrojstvenih jedinica, nakon čega je uspostavljen javni red i mir te nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem. Pronađen je 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organiziranjem ovog okupljanja te je uhićen i doveden u službene prostorije policije i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Nadalje, intenzivno istraživanje je usmjereno i u cilju utvrđivanja svih protupravnih aktivnosti u ovom događaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:42