JAMSTVO

KAKO SU MAMIĆI U SAMO DVA SATA SKUPILI NOVAC Sve je bilo brzo i hektično, milijuni su uplaćeni pred kraj radnog vremena suda

Na sve strane se pokušavalo pronaći sredstva, gotovinu, kako bi se skupili iznosi jamstva
 Ranko Šuvar / CROPIX

Nakon što je obrana braće Mamić preuzela odluku Izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, negdje oko 13 sati, sve se odvijalo brzo i hektično.

Na sve strane se pokušavalo pronaći sredstva, gotovinu, kako bi se skupili iznosi jamstva koje je odredio sud te kako bi se istoga dana moglo održati ročište radi puštanja okrivljenika na slobodu. I kada se već bližio kraj radnog vremena suda, oko 15 sati odvjetnici trojice okrivljenika došli su na sud i izvijestili nadležnu sutkinju istrage da je novac za jamstvo spreman te da su u tijeku transakcije prebacivanja jamstva na račun suda.

Tako je za 16 sati zakazano ročište na koje su braća Mamić i Vrbanović dovedeni iz Remetinca. Pred sutkinjom istrage morali su dati obećanje da će se na slobodi pridržavati uvjeta jamstva, da neće ponavljati kaznena djela niti remetiti tijek kaznenog postupka.

Budući da je utvrđeno da su tražena jamstva sjela na račun suda, ročište je završilo za manje od sat vremena.

Njihovi odvjetnici ispred suda su dali izjave u kojima su istaknuli da novac nije bilo lako prikupiti u tako kratkom vremenu, ali da su u pomoć priskočili prijatelji braće Mamić koji su im posudili sredstva za jamstvo.

Najavili su da će njihovi klijenti po svemu sudeći ići na večerašnju utamkicu Dinama u Maksimir.

Ianče, ova odluka Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda je pravomoćna i na nju USKOK nema prava žalbe. USKOK okrivljenike tereti da su na termelju fiktivne dokumentacije izvukli iz Dinama 117,8 milijuna kuna i pritom oštetili državu za još 12 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:27