OBITELJSKA DRAMA

'KAKO SE TO OPHODIŠ PREMA BIKU, KAKO GA VODIŠ U STAJU?!' Pomahnitali otac na četvero vlastite djece nasrnuo vilama i nožem

U strahu za živote, kćeri su pobjegle iz kuće, a otac je za njima potrčao zamahujući vilama prema mlađoj
 Zvonimir Barišin/Cropix

Koje su sve misli prolazile glavom 63-godišnjeg J. Č. iz Kaštel Novog krajem kolovoza kad se uzrujao toliko da je na vlastitu djecu navalio nožem i vilama, nije poznato.

Nekontrolirani udarci

Policajci su ga priveli i obradili, a splitski tužitelji zalijepili su mu sedam kaznenih prijava - tri za djela protiv braka, obitelji i djece, dvije za povredu djetetovih prava, zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, ali i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Policajci su u Kaštel Novom 30. kolovoza bili primorani intervenirati nakon što je 63-godišnjak izrazio nezadovoljstvo načinom na koji su njegovi sinovi u dobi od 37 i 21 godine vratili u staju odbjeglog bika. Otac je ionako bio uzrujan jer mu je bik pobjegao, pa je mlađem sinu prigovorio zbog toga kako se ophodi prema biku i kako ga vodi u staju. Pritom je sina počeo nekontrolirano udarati šakama u glavu. Taj su prizor vidjele njegove dvije kćeri (31 i 17) koje su napadnutom 21-godišnjem bratu priskočile u pomoć. No njihov otac izgubio je kontrolu te je iz kuhinje uzeo nož i počeo mahati prema njima.

Papovka i pet metaka

U strahu za živote, kćeri su pobjegle iz kuće, a otac je za njima potrčao zamahujući vilama prema mlađoj. Srednjoškolka se uspjela obraniti i izbjeći udarac vilama, a ubrzo su u njihovo dvorište pristigli policajci.

Ishodili su nalog za pretres pa su na tavanu kuće pronašli i oduzeli vojničku poluautomatsku pušku s pet metaka. Splitski tužitelji predložili su za 63-godišnjaka produljenje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:30