INCIDENT U MAKARSKOJ

Kako je došlo do krvavog obračuna s Grobarima? Policija češljala cijelu ulicu, a pretraživali su i kontejnere

Navijači beogradskog Partizana su se hvalili kako i u Makarskoj mogu slobodno sjediti u restoranu pa su dobili batine

Pretučeni Grobari

 Facebook/

Navijači beogradskog Partizana po Facebooku su se hvalili kako i u Makarskoj mogu slobodno sjediti u restoranu i to u majicama s obilježjima Partizana, nakon čega ih je pretukla grupa nepoznatih muškaraca.

Novinari Slobodne Dalmacije prošetali su Jadranskom ulicom i od stanara doznali da je nakon napada, policija ''češljala'' cijelu ulicu.

- Policajci su čak tražili nešto po kontejnerima i koliko sam shvatio, tražili su i kamere te snimke nadzornih kamera trgovina koje se nalaze u Kalalargi i Prvosvibanjskoj ulici jer je u napadu sudjelovalo i jedan od mladića pa su preko snimki htjeli vidjeti gdje se sve kretao - kazao je stanar Jadranske koji nije vidio napad.

image

Grobari u Dalmaciji

Facebook/

Hvalio se na Facebooku

- I u Hrvatskoj svakog dana, pravi Grobar nosi majice partizana - na Facebooku se pohvalio muškarac pod imenom Grobar Jug koji je s još dvojicom prijatelja sjedio u unutrašnjem dijelu za sada, nepoznatog restorana za koji su makarski ugostitelji kazali da ga ne prepoznaju, a na majici je imao istaknuta obilježja beogradskog kluba Partizan.

U ponedjeljak je pak, Grobar Jug, objavio slike iz vozila Hitne pomoći, a na kojima je vidljivo kako je krvave glave, podigao tri prsta te napisao: ''Hrvatski huligani od Torcide u Makarskoj nas napali i fino udesili. Pendreci i bejzbolke i 4 na 2, a ovaj drug ima 69 godina. Baš ste huligani pravi. Ja sam ok, nije ovo strašno, preživjet ću, ali drug je u kritičnom stanju, napisao je Grobar Jug.

Što se točno zbilo s Grobarom i njegovim prijateljima, novinari Slobodne prvo su doznali od PU splitsko-dalmatinske iz koje su kazali da je Policijska postaja Makarska 6. lipnja oko 18.30 sati zaprimila dojavu o tučnjavi više osoba u Jadranskoj ulici u Makarskoj.

image

Grobari u Dalmaciji

Facebook/

- Utvrđeno je kako su dvije osobe, državljani Češke zadobili lakše tjelesne ozljede u fizičkom napadu od strane više osoba koje su se udaljile prije dolaska policije. Na okolnosti događaja povodimo kriminalističko istraživanje - kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

Iako se tučnjava zbila u ponedjeljak te je nekako prošla ispod radara, tek dan nakon sukoba saznalo se da je riječ o navijačima Partizana - Grobarima s češkim državljanstvom. Potom su se Facebookom proširile fotografije koje je postavio Grobar Jug i onda je sve bilo jasno.

Gradonačelnik osudio napad

O tučnjavi koje se zbila u Jadranskoj ulici u Makarskoj, DPH Makarska doznala je iz medija, a novinari Slobodne do Torcide Makarska nisu uspjeli doći jer je poznato da već godinama izbjegavaju svaki kontakt s medijima.

Međutim, kako doznaju iz kuloarskih priča, dvojicu starijih Grobara napala su dvojica mladića, a još je nepoznato jesu li napadnuti zbog hvalisanja po Facebooku kako u Hrvatskoj mogu nositi majicu s obilježjem Partizana ili je fizički napad uslijedio nakon verbalnog okršaja na ulici, ali po fotografijama iz vozila Hitne je vidljivo da napadnuti u tom trenutku nisu nosili majice s obilježjima Partizana.

Napad na dvojicu navijača Partizana osudio je i sam gradonačelnik Zoran Paunović, koji inače stanuje u ulici pored Jadranske, a koji je kazao kako nije u Makarskoj, a za taj nemili događaj je također doznao iz medija.

- Osuđujem bilo kakav napad i bilo kakvu vrstu nasilja. Pa nismo mi divljaci, već trebamo biti društvo tolerancije i uvažavanja, kazao je Paunović.

Ipak nisu teže ozlijeđeni

Dvojica čeških državljana koji su napadnuti u Makarskoj, nakon pružene liječničke pomoći u KBC-u Split pušteni su na kućnu njegu. Iako su u javnost izišle dramatične fotografije njihovih ozljeda (krvavih i nakon medicinske obrade zamotanih glava) i iako se u početku smatralo kako se radi o težim tjelesnim ozljedama, one su, kako saznajemo iz splitske policije, nakon medicinske obrade u splitskoj bolnici okarakterizirane kao lakše tjelesne ozljede. Stoga nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom. (I. Ma.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:01