NA POMOLU OBRAT?

Javili se akteri u slučaju šišanja u Čakovcu, snimke nadzorne kamere navodno pobijaju prvu priču

Kad se prikupe svi relevantni podaci, policija će donijeti krajnju meritornu odluku

Školarac nad kojim su se iživljavala dva mladića

 Facebook/

Kosa će mu narasti, ali trauma koju za sobom povlači epizoda prisilnog "šišanja" usred bijela dana na čakovečkoj tržnici od prošlog petka ostat će mu usječena u pamćenje. Da je u popodnevnim satima jedan školarac prolazio užas dok su se nad njim iživljavali drugi mladići, njih trojica starijih i jačih fizionomijom, pa se unakažene frizure pojavio na kućnom pragu, objavila je njegova majka u Facebook grupi "Čakovčanke i Čakovčanci".

"Mi kao roditelji, ja kao majka, užasnuta sam događajima koji se dešavaju u našem dragom gradu Čakovcu. U petak u popodnevnim satima, tj. usred bijela dana na tržnici u Čakovcu trojica neznanih mladića (ako se mogu tako nazvati) napadnu maloljetnika na način da ga dvojica drže za ruke, a treći ga šiša mašinom i tako ga unakaze...", napisala je emotivna majka dječaka koja je počinitelje prijavila, kako je ustvrdila dalje, imenom i prezimenom policiji. Navedena objava užasnula je sve članove spomenute grupe koji su ju vidjeli te su njezinom mališanu pružili podršku usput tražeći i da se javno objave identiteti počinitelja smatrajući da "javnost ima pravo znati".

Neki od njegovih susjeda su rekli kako su ga vidjeli u petak navečer kako ide prema kući na biciklu. Mislili su, dodaju, da se možda ošišao radi neke zabave ili iz oklade.

- Sad, kad vidimo objavu dječakove majke u našoj čakovečkoj grupi, srce nam se slama svima. To je očiti primjer nasilja nad slabijim i ti dečki trebaju odgovarati za to. Jedino me muči je li moguće da nitko to nije vidio i odlučio prekinuti jer se u zoni tržnice svaku večer skuplja pregršt mladih iz osnovne i srednje škole i tu, vjerujte mi, bude svega - ustvrdila je jedna Čakovčanka.

Iz PU međimurske su nam rekli da su upoznati s događajem od 7. lipnja koji se prema prijavi dogodio oko 18 sati na prostoru tržnice u Čakovcu te da istražuju sve zaprimljene navode.

Također, navedeni događaj obitelj dječaka je, kako doznajemo, prijavila s odmakom od dva dana, u nedjelju.

Što će pokazati kriminalističko istraživanje, doznat će se uskoro, a u slučaju da se potvrde u cijelosti navodi iz majčine objave s Facebooka, kao i same prijave policiji, mladići koji su odlučili postupiti na ovakav, totalno neprimjeren način bit će kazneno prijavljeni za nasilničko ponašanje. S obzirom na to da su poimenice navedeni u prijavi policiji, potraga za mladićima i istraživanje ne bi trebali biti otežani.

Kako neslužbeno doznajemo, odmah nakon objave u medijima kad se zahuktala cijela užasna priča, u policijsku postaju javili su se samoinicijativno prozvani akteri ‘nasilja‘. Policija je također odmah izuzela snimke videonadzora sa obližnje zgrade na kojima se, doznajemo, ne vide opisane nasilne radnje, a niti prisila da se školarca drži pod prisilom na stolici. Dječaci se navodno na okupu tijekom druženja smiju, sve izgleda kao obična dječja komunikacija tijekom koje se, ujedno, snimaju i mobitelima kako bi ovjekovječili druženje. Kad se prikupe svi relevantni podaci, policija će donijeti krajnju meritornu odluku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:11