POVLAČENJE RIJEKE

‘Izronile‘ zbog velike suše: Ribar pod mostom u Slavonskom Brodu uočio tri tromblonske mine

‘Minsko eksplozivna sredstva su postala vidljiva nakon povlačenja rijeke Save zbog niskog vodostaja te su najvjerojatnije zaostala iz Domovinskog rata‘

Vodostaj rijeke Save je na rekordno niskoj razini (na fotografiji prizor iz Zagreba)

 Boris Kovačev/Cropix

Iz dana u dan svjedočimo kako niski vodostaji rijeka i jezera razotkrivaju velike tajne. Jučer predvečer se u to uvjerio i 35-godišnji Brođanin koji je u blizini visećeg mosta u Ulici Stjepana Radića u Slavonskom Brodu pecao u koritu rijeke Save.

Bio je udaljen oko kilometar zapadno od naseljenog dijela kada je u koritu, kažu iz PU brodsko-posavske, uočio eksplozivna sredstva.

Odmah je pozvao policijske službenike osposobljene za protueksplozijsku zaštitu koji su utvrdili da se radi o tri trenutne tromblonske mine koje su preuzeli na siguran način do uništenja.

- Minsko eksplozivna sredstva su postala vidljiva nakon povlačenja rijeke Save zbog niskog vodostaja te su najvjerojatnije zaostala iz Domovinskog rata. Upozoravamo građane da budu oprezni te ukoliko pronađu ili uoče predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva iste ne diraju, već odmah pozovu policiju na broj 192. Na teren će izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će ista na siguran način ukloniti i uništiti - apeliraju iz brodske policije pritom podsjećajući da i dalje, svi koji u svojim domovima imaju oružje, bez straha od sankcija isto mogu anonimno predati policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:29