MJERE OPREZA

Izbo čovjeka pa mu sud zabranio prilaz svim automat klubovima, ali samo onima u Novom Zagrebu

Odvjetnik Mario Medak potvrdio nam je da je njegov branjenik pušten uz mjere opreza kako bi se tijekom postupka branio sa slobode

Automat klub Arena Dugave

 Zeljko Puhovski/Cropix

Nezaposlenom zidaru M. A. (43) zabranjeno je prilaženje svim automat klubovima u Novom Zagrebu, i to na najmanje 100 metara. Razlog? Mjere opreza koje mu je odredio sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda umjesto jednomjesečnog istražnog zatvora.

M. A. je, naime, sudjelovao u fizičkom obračunu u automat klubu Arena Dugave u Hribarovom prilazu te ispred njega, pri čemu je drugu osobu izbo nožem pa je u konačnici kazneno prijavljen za pokušaj ubojstva.

Nema kontakta

Prema policijskoj prijavi, on se 15. lipnja oko 3 sata posvađao u automat klubu s H. R. T.-om (40). Potom mu je prišao te ga dvaput ošamario po licu, nakon čega su izišli na ulicu kako bi se i potukli, a s H. R. T.-om je izašao i A. M. Prepirka pod okriljem noći s drugom dvojicom nagnala je 43-godišnjaka da u džep hlača posegne za nožem dužine oštrice 18,5 cm koji je imao i kojim je dva puta ubo H. R. T.-a u prsni koš nanijevši mu, srećom, samo lakše ozljede.

Prilikom ubadanja, izbodeni je napadača uspio srušiti na pod, a drugi gosti kluba su mu uzeli nož iz ruke. U nastalom košmaru su, potom, svjedoci izudarali napadača rukama i nogama po cijelom tijelu. Nakon svega, glavni akteri sukoba otišli su svaki na svoju stranu te odvojeno zatražili intervenciju policije te liječničku pomoć u KBC-u Zagreb.

Osim zabrane prilaska svim automat klubovima u Novom Zagrebu, osumnjičeni M. A. se ne smije približavati niti kontaktirati svjedoke obračuna od kojih su većina gosti, a to se odnosi i na zaposlenike dugavskog automat kluba. Obračun je snimljen nadzornim kamerama, a svjedoci će, pretpostavlja se, tijekom postupka iskazivati, kako se provlači kroz prijavu, da se osumnjičeni netom prije krvavog čina ponašao nametljivo prema gostima automat kluba.

Iz PU zagrebačke kažu da je nakon verbalnog sukoba ispred automat kluba izbio fizički sukob tijekom kojeg je 43-godišnjak oštrim predmetom napao 40-godišnjaka i lakše ga ozlijedio. Osumnjičenog su, pak, predali pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu koje je pokrenulo istragu te uložilo žalbu na odluku suca istrage o puštanju.

Odvjetnik osumnjičenog Mario Medak kratko nam je potvrdio da je njegov branjenik, osumnjičen za pokušaj ubojstva, pušten uz mjere opreza kako bi se u daljnjem tijeku postupka branio sa slobode.

Mjera opreza

- Učestala je pojava da Državno odvjetništvo predlaže određivanje istražnog zatvora kad za to nema potrebe jer se svrha koja se želi postići pritvaranjem može postići i blažim mjerama opreza. Tako tužiteljstvo bespotrebno svojim prijedlozima za određivanjem istražnog zatvora opterećuje rad sudova i bespotrebno stvara dodatne troškove državnom proračunu. U ovom slučaju mogu samo potvrditi da je sudac istrage prepoznao da se blažim mjerama može postići sve ono što je Državno odvjetništvo htjelo postići određivanjem istražnog zatvora. Tijekom sukoba lakše je ozlijeđen moj branjenik - kazao je Medak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:45