USKOK ISTRAŽUJE

Istražni zatvor za troje uhićenih u slučaju kampova na Murteru: Mogli bi utjecati na svjedoke

Postoji bojazan da bi Nada Livljanić mogla utjecati na šest svjedoka, Filipi na njih osam, te Pripuz na pet

Neda Livljanić i Zoran Pripuz

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odlučio je da troje okrivljenih u aferi ilegalne gradnje na Murteru ide u istražni zatvor na mjesec dana, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Podsjetimo, USKOK je pokrenuo istragu protiv bivše službenice Šibensko-kninske županije Nede Livljanić zbog sumnje da je izdavala nezakonita rješenja za kampove. Istraga je pokrenuta i protiv investitora kampa na Murteru, Zorana Pripuza, te još trojice osumnjičenika.

Protiv troje je USKOK predložio određivanje pritvora.

Tužiteljstvo nije navelo identitete osumnjičenika, no izvijestilo je da je nakon izvida pokrenuta istraga zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na to kazneno djelo.

Osim Livljanić i Pripuza, istragom su obuhvaćeni i vlasnik još jednog ilegalnog kampa na Murteru, Dario Filipi, bivši predsjednik Hrvatske udruge kampova Eduard Maržić te lokalni ugostitelj Boris Kulušić.

Postoji bojazan da bi Nada Livljanić mogla utjecati na šest svjedoka, Filipi na njih osam, te Pripuz na pet. Nakon što svi svjedoci budu ispitani, istražni zatvor za njih prestaje. Eduard Maržić i Boris Kulušić su nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode.

Jedan od svjedoka u Pripuzovom slučaju je načelnik općine Murter-Kornati, Toni Turčinov. USKOK sumnja da je on izdao suglasnost za kamp iako nekretnina nije u vlasništvu Općine Murter niti je njoj dana na upravljanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:45