STRAVA U SLAVONIJI

Ispumpavao septičku jamu pa ostao bez ruke: ‘Stroj ga je cijeloga omotao, sreća da je živ‘

Muškarac (58) ostao je bez jedne podlaktice, a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Osijek

Ilustracija, hitna pomoć

 Niksa Stipanicev/Cropix

Policijska uprava osječko-baranjska priopćila je da je se u utorak na širem području grada Donjeg Miholjca 58-godišnji hrvatski državljanin teško ozlijedio. Do ozljede je došlo, navodi policija, kada je dotični muškarac pomoću traktorske crpke ispumpavao septičku jamu na poljoprivrednoj farmi.

Naime, muškarcu je u jednom trenutku rotirajući kardan zahvatio odjeću i dijelove tijela te ga teško ozlijedio, prenosi Dnevnik.hr.

"Ozlijeđenom muškarcu liječnička pomoć pružena je u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je u ovoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede, gubitak ekstremiteta. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće o događaju", objavila je policija.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik.hr, muškarac je ostao bez jedne podlaktice, a ima sreće što je živ jer ga je kardan stroja omotao cijeloga u djeliću sekunde nakon što mu je stroj zahvatio dio odjeće.

Inače, zima je jako opasna sezona za ovakve radove jer su ljudi debelo odjeveni, a takvi strojevi iznimno su snažni i mogu zahvatiti dio odjeće, pogotovo ako nešto s nje visi.

"Kardan savija i željezo, jako je opasno. Sreća da je živ", rekao je za Dnevnik.hr izvor koji poručuje svima koji rade s takvim strojevima da budu oprezni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:57