KRČKANJE IZVAN KONTROLE

INŽENJERU PLANULA VEČERA, SKORO OSTAO BEZ STANA Zbog plamtećeg lonca vatrogasci razvukli ljestve: 'Sve se dimilo, jedva se disalo'

Krčkanje večere u loncu u subotu oko 21 sat, a koje je izmaklo kontroli, prisililo je stanare kućnog broja 15 novozagrebačke Maretićeve ulice da dignu na noge vatrogasce i policiju. Plamteći lonac s hranom zadimio je cijelo stubište, a pravovaljanom reakcijom susjeda te vatrogasaca koji su s ulične strane kroz prozor ugasili požar, spriječena je tragedija većih razmjera i nema ozlijeđenih osoba.

Da mu je zamalo izgorio stan 60-godišnji Vlatko F., za kojeg susjedi kažu da je inženjer u ivanićgradskom Naftaplinu, doznao je od policije. U utrinskom stanu u vrijeme izbijanja požara nije bio, već je hranu u loncu, doznajemo, ostavio bez nadzora nekoliko sati.

- Procjena vatrogasaca je bila da je brže i efikasnije požar ugasiti s ulice. Razvukli su ljestve i kroz prozor kroz koji je sukljala vatra, ugasili su unutrašnjost. Stubište se toliko ispunilo dimom da se jedva disalo. Tako je to u našoj zgradi. Svaki trenutak neopreznosti može ugroziti sve nas. I prije par godina studenticama je izgorilo ulje na tavi, ali tada je pričinjena velika šteta - ispričala je jedna od Vlatkovih susjeda zahvalna vatrogascima što su u manje od 20 minuta došli, ugasili požar i otišli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 11:18