ZDRAVSTVENO ZBRINUTI

Incident u Tuhelju: 17 osoba tražilo liječničku pomoć, dvije prenoćile u bolnici, ali danas idu kući

Ana-Maria Šimundić, ravnateljica KB Sveti Duh, potvrdila nam je da su sinoć imali dvije osobe na pregledu

Nakon evakuacije liječničku pomoć potražilo je 17 osoba, dvije u KB Sveti duh i 15 u OB Zabok

 Zeljko Puhovski/Cropix

Nakon što je prilikom dostave stručna osoba kiselinu greškom usipala u pogrešan rezervoar u Tuheljskim toplicama, došlo je do kemijske reakcije i plin se počeo zrakom širiti prostorijama prema saunama i wellness centru.

Nakon evakuacije liječničku pomoć potražilo je 17 osoba, dvije u KB Sveti duh i 15 u OB Zabok.

Ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina za Jutarnji list je rekao kako se u ovom trenu u bolnici nalaze još dvije osobe koje će danas biti otpuštene.

- Imali smo jedu maloljetnu osobu od 15 godina koja je imala plikove po koži, no ona je otpuštena još jučer. Od odraslih je na opservaciji bilo njih 14, od kojih je 12 također otpušteno svojim kućama - kaže Vančina.

Dvije osobe su preko noći ostale u bolnici, jedan na Jedinici intenzivnog liječenja i to iz predostrožnosti, dobio je kisik i inhalacije, te su mu danas svi parametri uredni i bit će otpušten na kućnu njegu. Drugi hospitalizirani pacijent bio je na internom odjelu, također je dobro i čeka otpusno pismo.

Ana-Maria Šimundić, ravnateljica KB Sveti Duh, potvrdila nam je da su sinoć imali dvije osobe na pregledu, koje su nakon obrade otpuštene kući te nisu zadržani u bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 15:11