OTKRILI MU IDENTITET

'IMAO JE ČUDNE KVRGE POD ODJEĆOM' Konobar iz Zagreba u Argentini pao s milijunskom pošiljkom kokaina

Prijeti mu deset godina zatvora jer je drogu pokušao prenijeti do europskog kontinenta

Argentinski mediji objavili su imena Hrvata i Čileanca uhićenih u ožujku ove godine na kruzeru Splendour of the Seas sa 4,5 kilograma kokaina.

Prema navodima dnevnog lista La Nación, riječ je o Zagrepčaninu Božidaru Mastanjeviću (40) i Bozanu Hugu Diazu (46) koji osim čileanskog ima i australsko državljanstvo. Obojica su radila kao konobari na golemu kruzeru Splendour, a uhićeni su dok je brod u luci u Buenos Airesu čekao isplovljavanje prema Europi.

Nakon uhićenja i obrade u carini i policiji, Mastanjević i Diaz pritvoreni su u federalnom zatvoru broj 1 u Ezeizi. Pritvor im je odredio sudac Ezequiel Beron de Astrada zbog kaznenog djela pokušaja krijumčarenja droge s ciljem stavljanja na ilegalno tržište. Krajnje odredište tereta bila je Europa.

Rodrigo Gonzalez, odvjetnik Mastanjevića i Diaza, tvrdio je na sudu da su njegovi klijenti bili prisiljeni na priznanje te je tražio poništenje dosadašnjih istražnih radnji jer su, kako kaže, nezakonito provedene. - Dok su se nakon slobodnog dana vraćali na brod, službenici brodske sigurnosti silom su ih priveli u ured i tamo prisilili da potpišu priznanja. Tek potom su zvali policiju i svjedoke - izjavio je u obrani odvjetnik Hrvata i Čileanca.

Uhićeni Bozan Hugo Diaz pred sucem je ispričao kako su njega i Mastanjevića u brodskom uredu skinuli do gola, fotografirali i prisilili da potpišu izjavu te da su na kraju to učinili pod jakim pritiskom.

No, sudac Berón de Astrada objasnio je da je sigurnosno osoblje broda primijetilo na dvojici osumnjičenika čudne “kvrge” pod odjećom. Pozvali su službenike carine i tek tada je kod njiih pronađeno 4,5 kilograma kokaina. U uličnoj preprodaji u Europi vrijednost zaplijenjenog kokaina, preme pisanju argentinskih medija, premašuje milijun eura. Obojici prijeti po 10 godna zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 23:16