KOJIĆ O PRESUDI ZA AGRAM

‘Imao je Bandić nestašluke, ali ono što se radi njegovim suradnicima nije u redu. Udaraju svim sredstvima‘

Bivši Bandićev suradnik Ivica Lovrić nije htio komentirati nepravomoćnu presudu

Slavko Kojić

 Zeljko Puhovski/Cropix

Petorica bliskih suradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u četvrtak su nepravomoćno osuđena u aferi Agram na kazne od sedam do 14 mjeseci zatvora, dok je prvooptuženi poduzetnik Petar Pripuz oslobođen svih optužbi.

Nekadašnji pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, koji je bio bliski suradnik bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, nije želio komentirati presudu.

- Presude ne komentiramo, a posebno ne one nepravomoćne, rekao je.

Slavko Kojić, predsjednik Stranke rada i solidarnosti BM365 i bivši Bandićev pročelnik za financije, rekao je da se ovdje radi o političkoj igri i udaranju po Bandićevim suradnicima svim sredstvima.

- Imao je Bandić svoje nestašluke, ali ono što se radi njegovim suradnicima nije u redu i to je politički teret. Rekao bih da je 95 posto afere Agram politička konstrukcija, komentirao je nepravomoćnu presudu te dodao kako za detaljnije komentiranje treba pričekati onu pravomoćnu.

Dodao je samo kako nitko ne govori o tome kolikim je ljudima život uništen zbog godina optuživanja.

Laco dobio najveću kaznu

Najveću kaznu od godine i dva mjeseca zbog nezakonitih zapošljavanja i korištenja službenih automobila dobio je bivši pročelnik Bandićevog ureda Miro Laco.

Nekadašnji direktor ZET-a Ivan Tolić osuđen je na devet mjeseci, bivši direktor Čistoće Miljenko Benko na osam mjeseci, a dugogodišnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum na sedam mjeseci.

Bivši tajnik zagrebačkog Sportskog saveza Zdenko Antunović, koji je pod kraj suđenja priznao nezakonita zapošljavanja i korištenje službenog automobila u privatne svrhe, dobio je uvjetnu kaznu od osam mjeseci, a u zatvor neće ići ako u dvije godine ne ponovi nedjela.

Svi optuženici oslobođeni su optužbe da su Pripuzovim tvrtkama namještali poslove zbrinjavanja otpada, kao i za zamjenu gradskog zemljišta s tvrtkom Bramgrad. Više pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:09