PILO SE, LOMILO SE

Iguman manastira Krka na sveopćoj pijanki pokidao hrvatski grb?

zagreb,131202hrvatski grbfoto: robert belosevic-zag-
 Robert Belosevic / CROPIX

ĐEVRSKE - Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo povrede ugleda RH, policija u Kninu u petak je kriminalistički istražila i kazneno prijavila 33-godišnjaka iz Kistanja koji je 2. travnja ove godine u večernjim satima u ugostiteljskom objektu u mjestu Đevrske oštetio istaknuti grb Republike Hrvatske.

Iako je policija nakon službene objave o incidentu, jednako kao i sve vrijeme trajanja poduzete opsežne i složene kriminalističke obrade, o identitetu počinitelja ostala zakopčana do grla, neslužbeno doznajemo kako iza 33-godišnjeg osumnjičenika stoji Aleksandar Bogojević, otac German i iguman pravoslavnog manastira Krka.

Prema raspoloživim podacima i izjavama osoba koje su indirektno uključene u događaj, incident u kojemu je sudjelovao predstojnik manastira dogodio se u Đevrskama u mjesnoj gostionici 'MI-BONA' vlasnika Nevena Tomasovića.

Povod incidentu bilo je predhodno druženje veće skupine osoba koje je preraslo u opću pijanka. Daljnjim točenjem alkohola i grla, uz glasnu narodnu glazbu i razbijanje čaša, sve pretvorilo u klasično kafansko divljanje u kojemu je, u jednom trenutku, netko od prisutnih, pretpostavlja se čašom ili bocom, udario na zidu izvješeni grb Republike Hrvatske, te ga je potom, kada je ispao iz okvira i rasprslog stakla, pokidao na dva dijela.

Inače, policija je istragu o događaju okončala u petak kada je u Kninu u tamošnju postaju privela više osoba među kojima je u jutarnjim satima na obavijesnom razgovoru bio i otac German.

U izjavi za javnost iguman German je jednako kao i tijekom istrage negirao krivnju, ali je potvrdio učešće u događaju za koji je naveo da se radilo o skupini od desetak osoba, te je između ostaloga istakao kako se ne osjeća krivim za inkriminirano djelo, što će, dodao je, potvrditi i na sudu.

Izrazio je žaljenje, te naglasio kako svojim postupcima nikada nije učinio ništa što bi bilo u suprotnosti sa zakonima RH.

Vlasnik kafića: Bila je to opća pijanka. Sam me strah za posao

O samom slučaju najemotivnije je progovorio Neven Tomasović, vlasnik gostione, povratnik i otac troje djece od kojih je jedno stopostotni invalid.

- Povrh svih svojih muka, posljednjih 20 dana se osjećam kao nikada jadnije u životu - kazao nam je vlasnik gostionice.

- Bila je opća pijanka u kojoj su sudjelovale osobe hrvatske i srpske nacionalnosti. Nije bilo nikakvog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi i u trenutku razbijanja grba bio sam na terasi s dijelom gostiju koji su bili vani. Nakon lomljave ušao sam unutra i na zemlji ugledao pokidani grb kojeg sam podigao, tako da uopće nemam saznanja tko je to u općem metežu učinio.Osjetio sam mučninu i odmah spoznao koje će se sve negativne posljedice potom dogoditi. Odmah ujutro, kupio sam i postavio novi grb, ali je u svemu na meni ostala nepravedna ljaga koju ću bez krivnje morati nositi i koja će me možda uništiti u ugostiteljskom poslu, a cijelo vrijeme sam uporno smirivao strasti nošene alkoholom i pokušavao okončati radno vrijeme - dodao je vlasnik gostione Neven Tomasović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 14:37