NENAD PERIŠ

‘Identificirani su gosti Gotika koji su bili u blizini Matejevog stola, ali mislim da se ne radi samo o njima‘

Sve te poruke, ako su točne, i kontakti, pa i propušteni pozivi, iznimno su vrijedni jer popunjavaju rupe u noći nestanka

Nestanak Mateja Periša

 Tom Dubravec/Cropix

Tri tjedna traje potraga za 27-godišnjim Matejem Perišem u Beogradu. Pred policijom su ponovno bili njegovi prijatelji, a fokus su sada poruke koje su izmjenjivali o nestalom Splićaninu.

Nenad Periš koji u Beogradu još traga za svojim sinom misli kako te poruke nemaju direktne veze s nestankom jer govore o događajima nakon što je Matej otišao iz kluba Gotik. Ali je jutros u policiji doznao u kojem smjeru istraga kreće.

"Rečeno mi je da se provjeravaju mobiteli i Matejev mobitel u smislu točne lokacije, odnosno obavljanja tih kontakata i svega što se događalo te večeri. Čuo sam da su identificirani posjetitelji koji su se nalazili u neposrednoj blizini stola za kojim je bio moj sin s društvom. Oni sebe nazivaju Zadranima. Ali ja mislim da se ne radi samo o njima, nego još o nekim licima koja su bila tu sa strane", rekao je Nenad Periš za RTL.

Da je policija na dobrom putu, misli kriminalist Tonći Prodan. Sve te poruke, ako su točne, i kontakti, pa i propušteni pozivi, iznimno su vrijedni jer popunjavaju rupe u noći nestanka.

"Tragovi uvijek postoje. Treba napravit rekonstrukciju njegovog boravka u Beogradu, rekonstrukciju njegovih kontakata koji su bili prije. I tu može pomoći forenzika njegovog računala, njegovog telefona. Postoje mnogi alati koji su na raspolaganju policiji i obavještajnim službama da dođu do odgovora na neka od ovih pitanja", kaže Prodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:12