PRIVEDENO 16 OSOBA

Huligani napunili kombi palicama i spremili se za nerede uoči utakmice u Splitu pa ‘junački‘ bježali policiji

Pronađene su i oduzete 43 drvene palice, šest palica od električnog kabela, dvije teleskopske palice i dva električna kabela
Oduzeti rekviziti
 PU splitsko-dalmatinska

Kao što je bilo i za pretpostaviti, splitska policija uoči nogometnog sraza Hajduka i Rijeke na Poljudu, ima pune ruke posla u preveniranju incidenata.

Pa su tako jutros oko 7 sati na parkiralištu u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu, u blizini udruge navijača, tijekom provođenja mjera osiguranja uočili skupinu ljudi kako stoje uz kombi osječkih registarskih oznaka.

image
Oduzeti rekviziti
PU splitsko-dalmatinska

Čim su uočili dečke u uniformama, "junaci" su se dali u bijeg, ali nisu daleko stigli. U njihovom kombiju, koji je policija pretresla, pronađene su i oduzete 43 drvene palice, šest palica od električnog kabela, dvije teleskopske palice i dva električna kabela. Dakle, mahom predmeti pogodni za napad i ozljeđivanje.

Od navijača koji su stigli s krajnjeg istoka zemlje, oduzeta je i 21 bengalka i dvije fantomke.

- Šesnaest osoba je privedeno u prostorije policije te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje. Još jednom apeliramo na navijače i sve posjetitelje nogometnih utakmica i drugih javnih okupljanja da se pridržavaju Zakona o javnom okupljanju, Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugih propisa kako bi ista prošla bez narušavanja javnog reda i mira, oštećenja imovine, ozljeđivanja osoba te drugih oblika protupravnog ponašanja, kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

image
Oduzeti rekviziti
PU splitsko-dalmatinska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:48