OTOK KRK

Hrvatski državljanin (34) kazneno prijavljen zbog ilegalnog uzgajanja kanabisa

Na parceli u muškarčevu vlasništvu pronađeno je 40 posuda u kojima su bile zasađene biljke cannabis sative

Ilustrativna fotografija

 GUILLEM SARTORIO/AFP

Policija je provela je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom na čijoj je parceli pronađeno 40 posuda u kojima su zasađene biljke kanabisa, izvijestili su u utorak iz PU Primorsko-goranske.

Tereti ga se za počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga, s obzirom da je na parceli u njegovom vlasništvu, na otoku Krku, pronađeno 40 posuda u kojima su zasađene biljke cannabis sative, visine od 2 do 15 cm.

Osim toga, na adresi stanovanja osumnjičenog pronađen je PVC paket s oko 13 grama marihuane, dok su na nekoliko parcela u šumskom predjelu otoka pronađene još 34 stabljike biljke cannabis sativa, visine od 25 do 150 cm.

Policija je utvrdila da ih je osumnjičenik uzgajao i održavao tijekom ove godine.

Kriminalističko istraživanje na parceli uhićenog hrvatskog državljanina provedeno je nakon što su ga policijski službenici sredinom proteklog tjedna zatekli u osobnom vozilu dok je neovlašteno posjedovao tzv. joint te manju količinu marihuane. Kako se to dogodilo na šumskom putu odmah uz parcelu u vlasništvu osumnjičenog, provedeno je kriminalističko istraživanje tijekom kojega je pronađena ostala droga.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 34-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 16:41