POMUTNJA U VRGORCU

HRVATSKA POLICIJA U NEVJERICI Uhitili lice s tjeralice, a zatim otkrili: 'Pa taj čovjek ne postoji!'

Prilikom provjera prebivališta, koje je policija provodila prošle godine po naputku Ministarstva uprave, N. H. nije pronađen na adresi na kojoj je prijavljen pa je po odredbama Zakona o prebivalištu odjavljen i izbrisan iz evidencije
Split, 091212.Jutros u 9 sati zapocela je delozacija iz zgrade u Ulici Dinka Simunovica 2a.Prvi na udaru nisu se nasli stanari 14 stanova, vec sporni poslovni prostori i garazna mjesta.U medjuvremenu, navodno se nagodilo s jos dodatnih 6 obitelji, dok ce se s njih 8 sud dogovarati jos iduci tjedan.Delozacija za sada prolazi bez problema. Razlog je i pojacana nazocnost policije - u zgradi i oko nje je 55 pripadnika snaga sigurnosti.Na fotografiji: policija ispred zgrade.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric/ CROPIX / CROPIX

Policajci zaduženi za zaštitu državne granice uhitili su nedaleko od Vrgorca čovjeka koji "ne postoji", jer je prema izmijenjenim odredbama o prebivalištu izbrisan iz evidencije, a nakadno se nigdje nije prijavio. Neobičan slučaj dogodio se vrgoračkoj policiji kada su nedaleko od mjesta Veliki Prolog uhitili 25-godišnjaka, koji je ilegalno prešao granicu i iz BiH ušao u Hrvatsku.

Uhićenog N. H. policija je pronašla u evidenciji osoba za kojima je raspisana tjeralica pa su ga odmah priveli u policijsku postaju. No, taj 25-godišnjak nije pronađen u evidenciji prebivališta u Republici Hrvatskoj, iako je iz tjeralice vidljivo da je iz Karlovca gdje je nekoć imao prebivalište i osobnu iskaznicu, koja više nije važeća.

Prilikom provjera prebivališta, koje je policija provodila prošle godine po naputku Ministarstva uprave, N. H. nije pronađen na adresi na kojoj je prijavljen pa je po odredbama Zakona o prebivalištu odjavljen i izbrisan iz evidencije.

Tako je 'ostao' bez prebivališta i važeće osobne iskaznice, a nakon što je izbrisan iz evidencije Policijske uprave karlovačke N. H. se više nigdje nije prijavljivao - ni u Hrvatskoj niti u nekoj drugoj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 12:49