DOBIO PRITVOR UZ KAZNENU PRIJAVU

HRVAT U SLOVENIJU PREVOZIO ILEGALNE MIGRANTE U kombiju mu pronašli 30-ak ljudi, među njima je bilo žena i djece

 Dragan Matic / Ilustracija / CROPIX

Slovenska policija u petak je pritvorila 33-godišnjeg hrvatskog državljanina, kojeg sumnjiče za ilegalan prijevoz tridesetak ilegalnih migranata.

Prilikom kontrole vozila, policija je, u petak oko 2 sata, blizu mjesta Razkrižje na sjeveroistoku Slovenije, zaustavila kombi Peugeot Boxer hrvatskih registrskih oznaka, za čijim je upravljačem bio 33-godišnji hrvatski državljanin, a u vozilu je otkriveno 30 stranaca, među kojima su bili i žene te djeca, koji su nezakonito ušli u državu, objavio je lokalni infoportal iz Murske Sobote, a sve je potvrdila i policijska uprava Ljutomer.

Iako su stranci zatečeni bez ikakvih dokumenata, utvrđeno je kako se radi o državljanima Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turske i Alžira. Svi su nakon prvog informativnog razgovora s policijom zatražili azil pa se postupak nad njima nastavlja.

Protiv vozača određen je pritvor uz kaznenu prijavu.

Prema podacima slovenske policije, to je drugi slučaj ilegalnog prijevoza stranaca iz trećih država koji je registriran u zadnje vrijeme.

U nedjelju je uhićen 40-godišnji Rumunj, koji je u vozilu talijanskih registarskih pločica preko Slovenije u Italiju pokušao prebaciti 12 Afganistanaca i dva indijska državljanina, koji su u međuvremeno predani hrvatskim tijelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 23:20