BRZO MU UŠLI U TRAG

Hrvat iz Njemačke osuđen zbog prijetnje predsjedniku: ‘Milanče bre, je*a si mater svoju‘

Vlatko R. je ispitan u svojstvu osumnjičenika u njemačkom Dingolfingu nakon čega je vinkovačko tužiteljstvo protiv njega podignulo optužnicu

Zoran Milanović

 Goran Mehkek/Cropix

"Milanče bre, je*a si mater svoju, ja ću tebe iseći bajunetama u vukovaru đe si prolija krv hrvata bojovbika" – prijeteća je rečenica koju je u svibnju 2020. ispisao Vinkovčanin s njemačkom adresom Vlatko R. (56) te ju sa svog mobitela poslao na e-mail PU vukovarsko-srijemske.

Policija je vrlo brzo ušla u trag pošiljatelju koji je bio nezadovoljan političkim djelovanjem predsjednika RH Zorana Milanovića i koji je navedenu poruku poslao s ciljem da ustraši prvog čovjeka u zemlji, pa su protiv njega podignuli kaznenu prijavu zbog prijetnji smrću.

Vlatko R. je ispitan u svojstvu osumnjičenika u njemačkom Dingolfingu nakon čega je vinkovačko tužiteljstvo protiv njega podignulo optužnicu pa je vinkovački sud, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva, izdao kazneni nalog kojim je proglašen krivim te osuđen na osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje. Ujedno mora podmiriti i 500 kuna troškova paušalnog iznosa.

Inače, iza Vlatka R. je već jedna pravomoćna presuda iz 2018. kojom je bio osuđen također na uvjetnu kaznu od godine dana s dvogodišnjim rokom kušnje i to zbog prijetnji osobi pod međunarodnom zaštitom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 10:59