MUČNO

Horor u Zagrebu: Doveo ženu da živi s njim pa je pretvorio u seksualnu robinju

Žrtva (38) se nakon pet mjeseci uspjela izbaviti iz ralja nasilnika (44) kojeg je policija kazneno prijavila za trgovanje ljudima

Ilustrativna fotografija

 Tinnakorn Jorruang/alamy/alamy/profimedia/tinnakorn Jorruang/alamy/alamy/profimedia/

Dok se 44-godišnji Zagrepčanin nalazio u zagrebačkom naselju Borovje prošle godine u rujnu, upoznao je 38-godišnju ženu za koju je vidio da je lošeg psihosocijalnog stanja, da je vrlo siromašna i bez posla. Potom joj je, tobože, ponudio krov nad glavom, pozvavši je da dođe s njim živjeti na području Peščenice.

Između njih se tog lanjskog listopada vrlo brzo rodila ljubav, odnosno barem je tako mislila naivna 38-godišnjakinja. Vrlo brzo ju je gurnuo u prostituciju te je za nju objavljivao oglase i pronalazio joj potencijalne klijente. Svakoga tko je okrenuo broj koji je ostavio u oglasu upućivao je potom na njezinu adresu stanovanja. To seksualno robovlasništvo trajalo je punih pet mjeseci, sve do ožujka ove godine

- Sumnja se da je 44-godišnjak u periodu od prosinca 2023. godine do ožujka 2024. godine prijetnjama, nasiljem i fizičkim zlostavljanjem, kao i zaključavanjem u kuću, prisiljavao 38-godišnjakinju na pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu, a što je ona iz straha za svoj život i radila. Na takav je način osumnjičeni nad oštećenom uspostavio odnos sličan ropstvu. Kad je doznao da bi oštećena 26. veljače mogla zatražiti tuđu pomoć, osumnjičeni je na nju fizički nasrnuo i razbio joj mobilni uređaj. SIM karticu je, pak, izvadio iz mobitela i bacio je. On je nju nastavio dalje fizički zlostavljati uz verbalne prijetnje pa je ona o svemu izvijestila policiju iskoristivši trenutak nepažnje osumnjičenog, kažu iz PU zagrebačke navodeći da su 44-godišnjaka kazneno prijavili za trgovanje ljudima te su ga predali pritvorskom nadzorniku.

Oštećenu su, pak, nakon što je identificirana kao žrtva kaznenog djela trgovanja ljudima, policijski službenici upoznali s pravima koja ima. Također joj je, kažu iz policije, ponuđena adekvatna zaštita, smještaj, psihološka i druga stručna pomoć te potpora, kako od strane policije tako i od tijela, organizacija ili ustanova za pomoć žrtvama kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 10:13