JEZIVO OTKRIĆE

Horor u Osijeku: U kući pronađen mrtav muškarac, drugi teško ozlijeđen, policija je na terenu

Iz PU osječko-baranjske priopćili su kako je u tijeku očevid kojim rukovodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika
 Vlado Kos/Cropix

Tijelo mrtvog muškarca u dobi od 74 godine kao i teško ozlijeđeni muškarac u dobi od 39 godina pronađeni su u ponedjeljak oko 16:50 sati u Osijeku, u kući u Reisnerovoj 42. Iz PU osječko-baranjske priopćili su kako je u tijeku očevid kojim rukovodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon rekao nam je da su njihovi službenici na adresu u Reisnerovoj došli nakon što su „zaprimili dojavu da se osoba nije dugo pojavila”.

- Policijski službenici ušli su u kuću i prvo našli 39-godišnjeg muškarca koji je izgledao teško ozlijeđen, a daljnjom pretragom kuće pronađeno je beživotno tijelo 74-godišnjaka. Na mjesto događaja došli su i vatrogasci te Hitna medicinska pomoć, a ozlijeđeni muškarac prevezen je u KBC Osijek - rekao je Kon, koji nam nije mogao otkriti u kakvom su odnosu dvojica muškaraca, odnosno jesu li možda obiteljski ili na neki drugi način povezani.

Od susjeda smo doznali da su u kući živjeli R. V. i njegov sin B., pa se pretpostavlja da su oni i pronađeni. Što se dogodilo, pak, nitko od njih ne zna, a svi su nam kazali da nikada nisu čuli da je između oca i sina bilo nekih sukoba ili svađa. Jedna susjeda kazala nam je kako je još u petak zvala R. kako bi mu rekla koliko moraju dati novaca za vodu, s obzirom da imaju zajednički vodomjer, ali mu je mobitel bio isključen.

- Moj sin je kasnije vidio da je B., došao kući, pa sam otišla do njega da mu kažem za vodu i pitala ga kako mu je tata, a on mi je odgovorio: „A, tako”. Bio je sav prljav. U subotu je došao do mene da mu kažem koliki je račun za vodu i opet sam ga pitala za tatu, a rekao mi je da mu je malo bolje i da je u bolnici - kazala je susjeda, kojoj je očito nešto bilo sumnjivo, pa je preko svoje kćeri došla i do rođaka R. V., koji je u subotu poslijepodne došao do njih, ali nije mogao otključati vrata kuće, iako je imao ključ.

- U ponedjeljak ujutro zvala sam u bolnicu da pitam treba li susjedu nešto donijeti, ali tamo su me prespajali s odjela na odjel i nitko nije imao podatak da je osoba s njegovim imenom i prezimenom u bolnici - rekla je susjeda. Pokazalo se na kraju da R. V. nije bio u bolnici, već je mrtav ležao u svojoj kući. Za njegovog sina kazali su da se prije godinu dana vratio iz Njemačke, gdje je bio na privremenom radu, a inače je razveden. Otac mu je, pak, navodno imao dobru mirovinu.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:55