LAŽNA DOJAVA

Halo 192: ‘Policija dođite. Bomba se nalazi u kasinu na Medveščaku‘; 10 minuta kasnije uhićen dojavitelj

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom nakon čega će biti poznat motiv dojave, ali i je li mu to jedini grijeh

ilustrativna fotografija

 Nera Simic/Cropix

Svega 10-ak minuta nakon dojave na žurni broj Operativno-komunikacijskog centra policije, poznatijeg kao 192, zagrebački policajci stavili su lisice na ruke 41-godišnjeg muškarca.

On je, kako sada stvari stoje, u četvrtak oko 20.10 sati, lažno dojavio policiji da je u kasinu na Medveščaku postavljena eksplozivna naprava.

- Policijski službenici Regionalne protueksplozijske službe Zagreb su na mjestu događaja obavili pregled te nisu potvrdili istinitost zaprimljene dojave. Zagrebački policajci deset minuta nakon dojave uhitili su i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje muškarca starosti 41 godinu, koji se dovodi u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela - kažu iz PU zagrebačke.

Hoće li s njegovim uhićenjem biti možda riješeni i raniji slučajevi lažnih dojava po drugim institucijama, posebice sudova, pokazat će istraživaje koje je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:26