STRAVIČNA NESREĆA

Golema tuga u Turopolju nakon pogibije dvojice muškaraca i djeteta: ‘Nisu divljali, znam razlog udesa‘

Kako bi se kompletiralo izvješće, čekaju se rezultati obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku

Tragedija u Ogulincu

 Goran Mehkek/Cropix

Dan nakon stravične prometne nesreće u kojoj su život izgubili D. A. i L. A. te sinčić vrtićke dobi jednog od njih, u Ogulincu na velikogoričkom području vlada neopisiva tuga.

Policija je do kasno u subotnju noć obavljala očevid na Državnoj cesti 30 gdje je oko 17.50 sati Ford Focus zagrebačkih oznaka sletio s ceste i završio na krovu. Do nesreće je došlo jer se vozač nije kretao obilježenom prometnom trakom nego je, kažu iz zagrebačke policije, skrenuo na meki teren i naletio na metalni nosač prometnog znaka, a potom i na betonski most kanala nakon čega se prevrnuo i zatim izletio na makadam gdje je završio na krovu i stao. Iz vozila su od tog silovitog prevrtanja ispali vozač, suvozač i mališan, a prema prvim informacijama, nitko od stradalih nije bio vezan pojasom.

- Nemamo komentara. U velikoj smo boli i tuzi. Sigurna sam da se nije divljalo autom. Uvjerena sam da se auto pokvario. Ford je bio dosta star, mislim da je iz 2003., bio je uredno registriran i već se neko vrijeme oglašavao za prodaju za male novce, ali ljudi novca nemaju - rekla je za Jutarnji shrvana članica obitelji poginulih.

Mještani su, pak, i dalje potreseni prizorima nakon sudara te ukazuju kako se navedenom dionicom često pretjerano stišće papučica gasa.

Ne tvrde da je i u slučaju ovog stradavanja, bilo tako. Kako bi se kompletiralo izvješće, čekaju se rezultati obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gdje su tijela prevezena. Mora se potvrditi i identitet jer dvojica preminulih nisu imali dokumente uz sebe.

Čekaju se i nalazi analize krvi vozača kako bi se utvrdilo je li možda bio pod utjecajem nečeg ili mu je u vožnji pozlilo pa je zato skrenuo s ceste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:26