NESREĆA KOD SUNJE

FOTO Vozač automobila poginuo u frontalnom sudaru sa školskim autobusom

U nesreći je sudjelovao školski autobus u kojemu je bilo devetero djece, jedna odrasla osoba i vozač.
 Mate Piškor / Cropix

SISAK - Milivoj Jajčinović (55) Zagrepčanin porijeklom iz Bobovca kod Sunje, poginuo je u ponedjeljak u prometnoj nesreći koja se dogodila u 13.50 sati u mjestu Strmen, nedaleko od njegovog rodnog Bobovca i rodne kuće.

Poginuo je u frontalnom sudaru njegove Mazde 323. zagrebačkih registaskih oznaka ZG 5632 U, s autobusom sisačkog Autprometa, koji prevozio školsku djecu do škole u Sunji. U trenutku sudara u autobusu je bilo devetero učenika, jedna odrasla osoba i vozač autobusa.

Do sudara je došlo kada je mazda kojom je upravljao poginuli Jajčinović, u dugom desnom zavoju, krećući se u smjeru Bobovca, prešla na prometni trak kojim se kretao autobus sa školskom djecom. Udar je bio toliko jak da je autobus odbačen sa ceste i zaustavio se uz kuću uz cestu, a prednji kraj Mazde 323 u cijelosti je uništen. Vozač je poginuo na licu mjesta.

Srećom, putnici autobusa, školska djeca iz Strmena, koje je autobus vraćao iz škole u Sunji, prošla su bez ozbiljnijih ozljeda. Petero djece ipak je, iz preventivnih razloga prevezeno na pregled u sisačku bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:30