VOZAČ ČUDOM PREŽIVIO

FOTO: 'VIDIM GA DA IDE PREMA MENI, A NEMOGU NIŠTA UČINITI' Mercedes podletiopod kamion pa zgužvan završio u kanalu

Povratnik iz Njemačke čudom je preživio strahovitu nesreću na ulazu u Vuku pored Čepina
 Vlado Kos / CROPIX

Jako Lučić iz Vuke teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak nešto iza 11 sati dogodila neposredno na ulazu u njegovo selo iz smjera Čepina. On je u svom Mercedesu završio na boku u odvodnom kanalu nakon što se sudario s dva kamiona koja su naišla iz suprotnog smjera.

- Vidim ga da ide prema meni, a ne mogu ništa učiniti - rekao je vozač drugog kamiona u koji je udario Mercedes koji je prethodno vraćajući se iz Osijeka u Vuku skrenuo u lijevu kolničku traku. Prvo je udario u teretnjak tvrtke Žito, od kojeg se odbio i podletio pod drugi teretnjak privatnog prijevoznika iz Livane, nakon čega je sletio u odvodni kanal.

Automobil njemačkih registarskih oznaka pao je na vozačevu stranu i bio je doslovno „zgužvan“, a vatrogascima je trebalo gotovo pola sata da dođu do nesretnog vozača, izvuku ga iz smrskanog vozila i predaju medicinskoj službi Hitne pomoći.

FOTOGALERIJA: Dramatični prizori s mjesta nesreće

Iza Mercedesa vozio je očevidac nesreće Ivo Stojak koji je izjavio kako u njegovoj vožnji nije bilo ništa neuobičajeno.

- Vozio je normalno, negdje 70-80 km/h i nije krivudao po cesti. Kad je došlo do sudara počeo sam kočiti da ne udarim i ja u njih, a onda se iza mene stvorio još jedan kamion pa sam izletio iz auta da me ne sastavi. Nagledao sam se nesreća, ali ovakvu još nisam vidio - ispričao je Stojak.

Vozač Mercedesa bio je pri svijesti sve vrijeme akcije spašavanja, pa i nakon što su ga smjestili u kola Hitne pomoći.

Inače, riječ je o čovjeku koji se prije par godina sa suprugom vratio u Vuku iz Njemačke u kojoj je zaradio mirovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:18