SVAĐALI SE GODINAMA

FOTO, UBOJSTVO U LICI Izašao iz auta, izvadio pušku pa smaknuo susjeda na njivi: Policiji ga predao vlastiti sin

U mjestu Aleksinica nedaleko Perušića jutros se dogodilo ubojstvo
 Mario Pušić / CROPIX

PERUŠIĆ - Ante Ćaćić (55) hladnokrvno je jutros oko 10 sati u mjestu Aleksinica nedaleko Perušića iz puške M48 ubio svojeg susjeda Ivana Kučana (54) s kojim je bio u dugogodišnjoj zavadi. Tragedija se dogodila na polju tik uz selski put, stotinjak metara od ubojičine, odnosno tristotinjak metara od doma ubijenoga Kučana.

Od mještana doznajemo da je ubojicu policiji predao njegov vlastiti sin, te da on pritom nije pružao otpor.

Mjesto ubojstva ograđeno je policjskom trakama, nedaleko beživotnog tijela ostao je žuti bicikl, a dvedesetak metara dalje je ubojičin zeleni Fiat Punto.

Pretpostavlja se da je Ćaćić naišao automobilom iz pravca 15 km udaljenog Perušića, te zatekao Kučana koji se vozio na biciklu. Stao je, izvadio pušku koju je vozio, i upucao ga.

- Njih dvojica zajedno su odrasli, znaju se jako dobro. Svađali su se godinama oko zemlje. Koliko znam, Ćaćić je stalno prisvajao neku Ivanovu zemlju. Stalno je dolazila policija, ali očito se problem nije mogao riješiti. Prošao je cijelo ratište u Domovinskom ratu, a pogledajte kako je završio - priča nam nećak preminulog Ivana Kučana.

Kaže da je njegov ujak imao suprugu i malodobnu kćer.

Sve okolnosti tragedije utvrdit će istraga kojom na mjestu događaja rukovodi Zdravko Car, zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 06:45