ZAJEDNIČKA AKCIJA

FOTO U Zagrebu privedena trojica policajaca koja su kriminalcima odavali tajne informacije. Uhićeno i 14 krijumčara oružja!

 Goran Mehkek / CROPIX

Trojica zagrebačkih policajaca uhićena su zbog odavanja povjerljivih informacija skupini koja se sumnjiči za krijumčarenje oružjem. Uhićenja su rezultat akcije policije i USKOK-a koja je trajala više mjeseci, a obuhvatila je i 14 krijumčara. USKOK je za trojac zatražio istražni pritvor, o čemu će na ročištu zatvorenom za javnost odlučiti sudac istrage Krešimir Devčić.

Osumnjičene policajce se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave i primanje mita. Također ih se tereti da su od 22. ožujka do 28. studenog ove godine krijumčarima odavali povjerljive podatke. Vjeruje se kako su im, između ostalog, dojavljivali vremena policijskih akcija, a upućivali su ih i u davanje izjava pri policijskim obradama.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o D.K. (42) iz policijske postaje Črnomerec-Susedgrad te V.V. (36) i Ž.J. (47) iz policijske postaje Dugo Selo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:45