UGAŠENI MLADI ŽIVOTI

FOTO: STRAHOVITA TRAGEDIJA U ISTRI Kod Fažane se u drvo zabio Citroen s osmero mladih, dvije su djevojke na mjestu preminule...

Uslijed siline udarca jedna djevojka je izbačena iz auta na travnatu površinu s desne strane kolnika
 Goran Šebelić / CROPIX

>>> NOVO 11:34 Istarska je Policijska uprava objavila službeno priopćenje o teškoj nesreći kod Fažane, u kojemu je demantirala prvotno izvješće Glasa Istre prema kojemu je u slupanom Citroenu bilo osam djevojaka. Policija navodi da ih je bilo šest te da su s njima u autu bila i dvojica mladića.

Policijsko priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 00.05, na županijskoj cesti Pula-Fažana, smrtno su stradale dvije maloljetne hrvatske državljanke.

Nesreća se dogodila kada je 18-godišnja vozačica, kao mladi vozač upravljala automobilom Citroen, pulske registarske oznake, kada je u organizmu imala alkohola (0.26 promila), iz smjera Fažane prema Puli. U zavoju u lijevo, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor i prešla na suprotnu kolničku traku, nakon čega je vozilo sletjelo van kolnika i udarilo u stablo. Od siline udarca, automobil se odbio i zarotirao te se zaustavio većim dijelom na kolniku.

U vozilu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest djevojaka i dva mladića. Dvije maloljetne djevojke su u nesreći smrtno stradale, tri maloljetnice i jedan maloljetnik su teško ozlijeđeni i zadržani u Općoj bolnici Pula, a vozačica i još jedan maloljetnik su lakše ozlijeđeni.

Policijski službenici su zajedno s nadležnom državnom odvjetnicom obavili očevid na mjestu događaja, a za vrijeme trajanja očevida, cesta Fažana-Pula bila je zatvorena za sav promet do 3.30 sati. Tijela stradalih djevojaka prevezena su na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Protiv 18-godišnje vozačice podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

----------------------------

Dvije su djevojke poginule, četiri su teže, a još dvije lakše ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dvadeset minuta iza ponoći dogodila na cesti Pula-Fažana, svega petstotinjak metara prije ulaza u Fažanu, izvijestila je noćas istarska policija.

Okolnosti nesreće se još uvijek ispituju, a očevid su obavljali djelatnici prometne policije i županijski državni odvjetnik. Cesta je od 00:30 do 3 sata ujutro bila zatvorena za sav promet.

Prema neslužbenim informacijama u nesreći je sudjelovalo samo jedno vozilo, crveni Citroen pulskih oznaka, u kojemu je bilo čak osam osoba, redom djevojaka. Automobil je iz još nerazjašnjenih razloga u blagom lijevom zavoju prešao na lijevu stranu ceste te se lijevom zadnjom stranom zabio u stablo pored kolnika.

Glas Istre piše da se vozilo zatim zarotiralo i zaustavilo djelomično na travnatoj površini. Uslijed siline udarca jedna djevojka je izbačena iz auta na travnatu površinu s desne strane kolnika i na mjestu je preminula, dok je druga preminula djevojka bila pored automobila. No, točna dinamika nesreće bit će poznata kada policija objavi izvješće o nesreći. Obje su poginule djevojke najvjerojatnije bile maloljetne.

FOTOGALERIJA: Strašna prometna nesreća u blizini Fažane

Među teže ozlijeđenima su još četiri djevojke, dok su vozačica i suvozačica prošle s lakšim ozljedama.

Pored policije, na mjestu događaja bili su pulski vatrogasci, cestarska služba te zamjenica općinskog državnog odvjetnika Kristina Baćac, koja je Glasu Istre tijekom očevida dala prvu, doduše šturu, izjavu budući da je policija još mjerila i fotografirala zatečeno stanje.

- Dogodila se prometna nesreća s više ozlijeđenih osoba, a također su dvije mlađe ženske osobe smrtno stradale. Njihov identitet nam tijekom očevida još nije poznat. Više osoba, njih četiri, je prebačeno u pulsku Opću bolnicu na liječenje, a raspolažemo podacima da je u vozilu bilo ukupno osam ženskih osoba. Uglavnom, dvije osobe su mrtve, četiri su ozlijeđene, sa za sada nepoznatom kvalifikacijom ozljeda jer su još na pregledu, i dvije su bez, odnosno nemaju teške ozljede, ali će i one biti prebačene u bolnicu radi pregleda. Bit će naložena obdukcija i vještačenje vozila, to je sve što za sada mogu reći, a ostale dokazne radnje ćemo obaviti slijedom kako ide, kazala je Baćac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:20