LUKA MIHALJEVIĆ U KOMI

FOTO: SRAMOTA U ŠIBENIKU Skupina navijača dala podršku napadačima koji su brutalno premlatili studenta: 'Izdržite, tribina vas čeka!'

Sibenik, 171015.Sportska dvorana na Baldekinu.Utakmica 4. kola A1 lige izmedju GKK Sibenik i KK Gorica.Na fotografiji: poruka solidarnosti s dvojicom huligana koji su pretukli studenta ispred studenske menze u Sibeniku, gdje je ozlijedjeni jos uvijek u komi u splitskoj bolnici.Foto: Ante Baranic / CROPIX
 Ante Baranic / CROPIX / Ante Baranic

Brutalni napad dvojice 19-godišnjaka koji su prije deset dana u Šibeniku nanijeli teške ozljede svome vršnjaku i kolegi sa šibenskog Veleučilišta Luki Mihaljeviću, koji se još u splitskoj bolnici nalazi u induciranoj komi s neizvjesnim ishodom, zgrozio je hrvatsku javnost.

I dok su građani Šibenika bezrezervno i nepodijeljeno osudili ovaj čin, u subotu navečer stigla je jeziva poruka dijela šibenskih navijača s tribina na košarkaškoj utakmici GKK 'Šibenika' i Gorice.

Dio šibenske navijačke skupine 'Funcuti', desetak mladića od kojih su većina maloljetni, u četvrtoj minuti utakmice izvjesili su transparent na kojem su stajali inicijali napadača L.K. i A.K. i poruka 'Izdržite – tribina vas čeka'.

Ovim činom dio šibenskih navijača na sramotan način solidarizirao se s napadačima L. Kodžomanom i A. Kožarićem kojima je sudac odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog kaznenog djela nanošenja osobito teških tjelesnih ozljeda i kojima prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina.

Ovakvo degutantno ponašanje mladih šibenskih navijača koje se ničim ne može opravdati, pljuska je cijelom Krešimirovom gradu.

Ante Baranic / CROPIX / Ante Baranic
Sibenik, 171015.Sportska dvorana na Baldekinu.Utakmica 4. kola A1 lige izmedju GKK Sibenik i KK Gorica.Na fotografiji: poruka solidarnosti s dvojicom huligana koji su pretukli studenta ispred studenske menze u Sibeniku, gdje je ozlijedjeni jos uvijek u komi u splitskoj bolnici.Foto: Ante Baranic / CROPIX

Foto: Ante Baranić / CROPIX

- Zgrožen sam i osupnut ovim činom te najoštrije osuđujem ovakvo sramotno ponašanje mladih navijača. To je uvreda svima nama, svima onima koji vole ovaj grad i njegove ljude. Jednostavno zbunjen sam jer ne znam s kime i čime se to identificira ta naša mladost. Ovo što se dogodilo s mladim Lukom Mihaljevićem, osim što je tragedija za njegovu obitelj, velika je drama i za obitelji napadača - rekao nam je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.

- Znam što sve proživljavaju roditelji žrtve i napadača. Nažalost, Šibenik, ali i cijela Hrvatska suočava se s čudnim pojavama među navijačima koji sve više otvoreno podržavaju nasilje i podjele. Kao gradonačelnik svakodnevno pratim stanje Luke Mihaljevića, a kao liječnik s medicinske strane znam koliko je njegovo zdravstveno stanje teško. Nažalost, pokazalo se da kada je prije četiri godine na sličan način teško ozlijeđen naš sugrađanin Jure Kulazo to nije bio samo slučaj. Svi zajedno, cijela društvena zajednica mora se uhvatiti za isti štap da se iskorijeni ovaj trend rasta nasilja među mladima – dodao je Burić.

Na ovaj gnjusan čin dijela tribina dvorane Baldekin reagirao je i umirovljeni pukovnik HV-a i predsjednik Udruge 142. brigade Dragan Radeljak, inače prijatelj obitelji Luke Mihaljevića.

- Ne znam što da kažem, jednostavno ogorčen sam kao i svi moji sugrađani, a da ne govorim kako se osjeća obitelj Mihaljević. Ovo što se dogodilo na tribinama katastrofalno je i skandalozno ponašanje koje vrijeđa osjećaje svih Drnišana. Jednostavno ne znam što je u glavama tih balavaca koji očito ne poznaju pojam ljudskosti, a to, na žalost dolazi iz kućnog odgoja.

Koliko sam ogorčen njihovim činom, još je gore što nitko od starijih navijača na tribinama nije reagirao, kao ni službene osobe na utakmici – rezignirano nam je kazao Dragan Radeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:30