NEUGODNO IZNENAĐENJE

FOTO: ŠOK NA GROBLJU POKRAJ VUKOVARA Komunalci ostali zapanjeni kad su otvorili grobnicu u kojoj je pokopana osoba koja je preminula davne 1945.

 
 PU Vukovarsko-srijemska

Da oružja ima posvuda svjedoči i jučerašnji pronalazak velike količine naoružanja u jednoj grobnici na mjesnom groblju u Borovu.

Naime, prilikom otvaranja grobnice u kojoj je posljednje počivalište osobe koja je preminula davne 1945. godine, a radi pripreme za novi ukop, svi su ostali neugodno iznenađeni jer su umjesto očekivanih prizora kostiju, našli pravo malo oružano blago.

PU Vukovarsko-srijemska

O nesvakidašnjem pronalasku, djelatnik komunalne tvrtke je dojavio policiji pa je djelatnik protueksplozijskog odjela iz grobnice doslovno iskopao s dubine od 75 cm čak četiri automatske puške tvz. kalašnjikove, tri poluautomatske puške i dvije M-48, kao i ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama i 500 grama plastičnog eksploziva.

PU Vukovarsko-srijemska

Našao je i tri protuoklopne mine i devet upaljača za njih, te 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko tisuća komada raznog streljiva, uređaj za detekciju radioaktivnosti i više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške.

PU Vukovarsko-srijemska

- Oružje, streljivo i minsko-eksplozivne naprave su izuzete i biti će naknadno uništene, a o događaju je obaviješteno i Državno odvjetništvo u Vukovaru - poručili su iz PU vukovarsko-srijemske.

PU Vukovarsko-srijemska

Tko je vlasnik skrivenog oružja, policija nastoji utvrditi obradom koja je u tijeku.

PU Vukovarsko-srijemska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:02