ISTRAGA PROTIV NJIH 15

FOTO: PRIVEDENI OSUMNJIČENI ZA RATNE ZLOČINE NAD HRVATIMA U TRPINJI KRAJ VUKOVARA Po nalogu DORH-a dosad uhićena devetorica

Zločini za koje se sumnjiče počinjeni su u vremenu od 14. rujna do 19. studenoga 1991. godine.
Osijek, 120713.Osjecka policija privodi na ispitivanje u DORH devet osoba iz Trpinje osumnnjicene zbog ratnog zlocina nad civilima 1991. godine.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina nad najmanje 86 osoba s područja Vukovara 1991. godine, DORH je pokrenuo istragu protiv 15 osoba s područja Trpinje pokraj Vukovara od kojih je devet uhićeno i privedeno na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku.

Tereti ih se da su kao pripadnici TO Trpinja i milicije tzv. SAO Krajina nezakonito uhićivali, privodili, zatvarali te fizički, psihički i seksualno zlostavljali te ubijali civile i ratne zarobljenike. Konkretno, sumnjiči ih se za ubojstva 12 civila i 2 hrvatska branitelja s Trpinjske ceste te Težačkog i Lipovačkog puta u Vukovaru, za najmanje 60 zarobljenih hrvatskih branitelja koji se vode kao nestali, kao i za zlostavljanje još 14 osoba.

Zločini za koje se sumnjiče počinjeni su u vremenu od 14. rujna do kraja studenoga 1991. godine.

Trpinja je inače u četvrtak ujutro bila pod pravom policijskom opsadom dok su trajala uhićenja osumnjičenih, a službeni predstavnici srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj izrazili su zabrinutost i ljutnju zbog načina na koji su obavljena uhićenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 01:24