POLICIJA MOLI POMOĆ

FOTO: PREPOZNAJETE LI OVOG LOPOVA? Muškarac je obilazio zgradu na Ferenščici i ušuljao se u otvoreni stan...

Mršavi muškarac guste tamne kose pozvonio je na više tipki portafona i pričekao da neki neoprezni stanar pritisne gumb za otvaranje vrata

U tijeku je potraga za muškarcem starim između 30 i 40 godina koji je u srijedu u 11.35 sati zatečen na pokušaju krađe u stanu na zagrebačkoj Ferenščici. Mršavi muškarac guste tamne kose, odjeven u plavu majicu i traper bermude pozvonio je na više tipki portafona i pričekao da neki neoprezni stanar pritisne gumb za otvaranje vrata.

Kad se to dogodilo tamnoputu koščati mladić ušao je i dizalom se odvezao na najviši kat osmerokatice u ulici 1. Ferenščica. Potom je obilazio hodnike u potrazi za nezaključanim vratima.

Na jedmom katu našao je pritvorena vrata i ušetao u stan. Srećom, primijetila ga je stanarka koja ga je upitala tko je on. Uljez je zatim nešto nesuvislo promumljao i pobjegao.

Nepoznatog muškarca snimile su kamere videonadzora na više ulaza na Ferenščici i gotovo je sigurno da je riječ o kradljivcu, moguće i provalniku. Preko ramena nosi nešto nalik na torbu za laptop, a na ulici nosi sunčane naočale.

Lijeva ruka mu je tetovirana, a obuven je u lagane japanke. Stanari Ferenščice i sudjednih naselja upućuju se da ukoliko primijete osobu sa slike odmah pozovu policiju. Iz Policijske uprave zgrebačke često apeliraju na sve građane da ne otvaraju vrata ulaza ikome tko nije najavljen.

- Provalonici se često predstavljaju kao dostavljači. Treba ih upitati kome nose pošiljku i zašto ne zvone onome kome je ona upućena, poručuju iz policije.

Svaki suvlasnik u zgradi ovlašten je upitati nepoznatu osobu u zgradi što tu radi, a ukoliko zgrada ima videonadzor potrebno je na vidna mjesta istaknuti upozorenje o tome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:30