DRAMATIČNO U ZAGREBU

FOTO: POŽAR NA OPATOVINI GASIO I VATROGASAC KOJI JE SUDJELOVAO U UKLANJANJU TORNJA KATEDRALE Gorjeli štandovi i auto, pucala stakla na stanovima

 
 JVP ZAGREB

Na zagrebačkoj Opatovini u srijedu pred zoru bilo je vatreno. Veliki požar štandova i jednog automobila uznemirili su stanare Ulice Opatovina pred čijim se prozorima odvijala prava drama nešto poslije 4 sata.

Dojavu o buktinji od građana je zaprimila policija koja je, pak, na mjesto intervencije stigla zajedno sa zagrebačkim vatrogascima koji su plamen vrlo brzo stavili pod kontrolu pa nije došlo do njegova širenja.

JVP ZAGREB

Plamen je zahvatio, kako doznajemo, šest štandova te osobni automobil Fiat Stilo zagrebačkih oznaka u vlasništvu M. G. Također su od posljedica požara, odnosno vrućine, popucala i stakla na stanovima na dva kućna broja.

Je li u pitanju nečija nepažnja ili namjerni vandalski čin u ionako ranjenom centru metropole koji je pritom pričinio veću materijalnu štetu doznat će se po dovršetku policijskog očevida koji je u tijeku.

JVP ZAGREB

Inače, s vatrom se borilo 12 vatrogasaca, a među njima je svoj obol dao i vatrogasac Alen Hertl zvani "Katedralac", koji je prije nekoliko dana zavezao posljednjom gurtnom sjeverni toranj zagrebačke katedrale prije njegova spuštanja te dao znak da je sve spremno za akciju koju je satima napeto pratila cijela Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:03