HARALI PO ŠARENGRADU

FOTO Pohod pod okriljem mraka: Lopovi u jednoj noći opljačkali praktički SVE LOKALE U RABU!

 Goran Novotny / Cropix

RAB - Vlasnici čak 17 lokala u rapskom naselju Palit, popularnom Šarengradu, u srijedu ujutro našli su provaljena vrata i pokradene blagajne. Radi se o više ugostiteljskih objekata, trgovačkih radnji, zlatarnica čak i jedan vulkanizer koji su bili meta tog rekordnog pljačkaškog pohoda u samo jednoj noći.

Kako neslužbeno doznajemo provalnike je zanimao samo novac, a uspjeli su „sakupiti“ tek negdje oko 2000 kune .

U PU primorsko-goranskoj potvrdili su nam da je u Rabu zabilježeno više od 10 provala, no kažu da uviđaj još uvijek traje i za sada ne raspolažu opširnijim informacijama. Vijest o provali u čak 70 posto lokala u tom poslovno-trgovačkom centru rapskog je gradonačelnika zatekla na povratku iz Zagreba.

- Još uvijek čekam izvještaj policije. Rabljani su zbog ovih događaja jako uznemireni, mi smo inače miran grad, ovako nešto unosi i dozu straha, pa očekujem da policija čim prije utvrdi sve okolnosti i pronađe počinitelje. Premda prema prvim saznanjima nije u pitanju velika materijalna šteta, sama činjenica da je u samo nekoliko noćnih sati netko sustavno provaljivao u praktički sve lokale, jako je uznemirujuća, rekao nam je gradonačelnik Zdenko Antešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:35