POBJEGLI S PLIJENOM

FOTO Pljačka Hypo banke u Zagrebu: Dvojica razbojnika za 60 sekundi razoružali zaštitara i pokupili novac!

Razbojnici su upali u poslovnicu Hypo banke, razoružali zaštitara i automatskim puškama zaprijetili djelatnicima banke
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Lica su zamaskirali kapama i maramama, puške stavili u šoping kolica i ležerno ih ugurali kroz južni ulaz u trgovački centar, a onda se sve naglo ubrzalo. “Lezite dolje, ajde, lezi”, vikao je jedan pljačkaš na ulazu u poslovnicu banke dok je drugi krenuo prema zaštitaru držeći ga na nišanu. Prepad je trajao minutu, a nedugo potom Policijska uprava zagrebačka izdala je prvo službeno priopćenje: Dvojica maskiranih razbojnika naoružana automatskim puškama u 11.26 sati orobili su poslovnicu Hypo banke koja se nalazi unutar zgrade Super Konzuma u Sarajevskoj ulici u novozagrebačkom naselju Travno. Pljačkaši su pobjegli s još neutvrđenom svotom novca.

Poslovnica banke nalazi se odmah s lijeve strane na ulazu u Konzumov trgovački centar. Nakon što su razoružali zaštitara Sokol Marića, od zaposlenika su s oružjem u rukama zatražili da im predaju sav novac. U trenutku pljačke u poslovnicu je bilo samo dvoje zaposlenika, a stranaka, srećom, nije bilo.

Nakon što su uzeli novac, razbojnici su s plijenom pobjegli i to navjerojatnije automobilom. Na ulazu u Super Konzum ostavili su prazna kolica s kojih su krim tehničari PU zagrebačke izuzeli sve tragove koji bi ih možda mogli dovesti do počinitelja. Istražiteljima bi u otkrivanju razbojnika mogle pomoći i snimke videonadzora. Naime, sam ulaz u poslovnicu pokriven je kamerom, a i cijela zgrada Super Konzuma ima više nadzornih kamera. Prema neslužbenim podacima dvojica razbojnika pobjegla su u smjeru Travnog nakon čega im se izgubio svaki trag.

- Nisam baš puno toga vidio, no shvatio sam da se nešto čudno događa kada sam čuo nekakvu galamu. Razbojnici su vikali ljudima da legnu - ispričao je konobar iz kafića koji se nalazi točno preko puta opljačkane Hypo banke.

Odmah do banke nalazi se dječja igraonica, no srećom u njoj nije bilo djece jer je već neko vrijeme zatvorena. Oko Hypo banke nalazi se još trgovina, no nitko od zaposlenika nije vidio razbojnike. Kako su nam ispričali, čim su shvatili da je u tijeku pljačka, svi su se zatvorili u svoje trgovine. Inače, na sjevernom ulazu u Super Konzum nalazi se poslovnica Privredne banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:54