NEMA KRAJA NASILJU

FOTO Novi krvavi obračun Roma u Karlovcu: Tri su osobe ozlijeđene, stigli i specijalci!

Doznajemo da su na odjel hitne kirurške primljene tri osobe, dvije imaju ozljede glave, a treća je ranjena vatrenim oružjem. Još se ne zna je li netko od njih u smrtnoj opasnosti
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Novi krvavi obračun Roma u Karlovcu! Policija je u 11.51 sati dobila dojavu da se u romskom naselju Orlovac tuku, pucaju i da ima ozlijeđenih osoba. Na mjesto događaja odmah je stiglo pet policijskih vozila, među njima bili su i specijalci.

Petnaestak minuta kasnije stigla je i policijska marica. Ekipa Jutarnjeg u tom trenutku također je ušla u naselje.

Na makadamskom putu policija je tada razdvajala zaraćene strane, čula se vika.

Pod policijskom pratnjom i rotirkama iz naselja je izjurilo vozilo hitne.

Policija je pod rotirkama jurila karlovačkom brzom cestom.

Pred Općom bolnicom Karlovac su četiri policijska vozila. Doznajemo da su na odjel hitne kirurške primljene tri osobe, dvije imaju ozljede glave, a treća je ranjena vatrenim oružjem. Još se ne zna je li netko od njih u smrtnoj opasnosti.

Ovaj obračun, kako doznajemo na mjestu događaja, nema veze s tragedijom koja se među Romima odigrala prije godinu i pol.

U Ogulinu su tada ranjena braća Zdravko i Zoran Hudorović , a nekoliko dana ranije u osveti na Staroj karlovačkoj ubijen je Mate Velić iz suparničkog klana, dok su mu supruga i kćerka teško ozlijeđene.

- Ma sve je krenulo prije pet dana, kada je tu pred trgovinom jedan od Jurkovića glasno puštao muziku. Prodavačica ga je zamolila da stiša, a on joj rekao da mu se j... što ona priča. Uskočili su Velići i sredili Jurkovića. Nisu ga tukli, samo su mu objasnili da stiša. Eto, sada su se ovi opet uzvratili - rekao nam je jedan stanovnik Karlovca.

Liječnici se bore za život jednog od trojice ranjenih Roma

KARLOVAC - Za život jednog od trojice karlovačkih Roma ranjenih u današnjoj pucnjavi liječnici se još bore, a dvojica lakše ranjenih puštena su kući, doznaje se u karlovačkoj Općoj bolnici.

Dežurni kirurg Želimir Korać izjavio je za Hinu da je teško ranjeni pacijent u dobi od tridesetak godina u šok-sobi jer ima ozbiljnu ozljedu glave. Vitalne funkcije su mu stabilizirane, a budući da je od ozljede prošlo samo nekoliko sati, još je izgledan oporavak, no moguće je i pogoršanje, rekao je Korač.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Zdravko Car rekao je za Hinu kako je očevid na mjestu sukoba s oružanim napadom, koji se dogodio u 11,50 sati, završio poslijepodne. Još se provode dokazne radnje koje bi trebale odgovoriti na pitanja o svim okolnostima koje se uzrokovale sukob i tko je odgovoran, rekao je Car, dodajući da će o težini posljedica ovisiti i kvalifikacija toga kaznenog djela vezanog uz krvne delikte.

S mjesta sukoba u karlovačkome romskom naselju Orlovcu policija je pred okupljenim predstavnicima medija odvela pet muškaraca s lisičinama na rukama. Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić odbila je reći jesu li svi oni osumnjičenici i za koje kazneno djelo.

Sumještani koji su čuli pucnjavu i prije toga svađu i tučnjavu kažu da je sukob počeo jutros u karlovačkom poduzeću "Cezar" koje se bavi otkupom sekundarnih sirovina, a nastavio se u romskom naselju.

Direktor tvrtke "Cezar" Milan Klemenčić potvrdio je za Hinu da su je jutros na skladištu potukli Romi. Rekao je da su se ljudi tukli lopatama i da su njegovi djelatnici uspjeli razdvojiti i udaljiti sukoboljene Rome. Pucnjave tada nije bilo, a nije mu poznato što se s njima dalje događalo. (HINA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 21:46