HOROR KOD DUGOG SELA

FOTO: MLADIĆI POGINULI OD STRUJNOG UDARA PRED OČIMA OBITELJI Postavljali plastenik kada su nehotice dotaknuli elektrovod...

 Damir Krajač / EPH

Mještani Struge Nartske u Općini Rugvica nadomak Dugog Sela zavijeni su u crno stravičnom smrću dvojice mladića koji su danas pomagali rodbini u gradnji plastenika. Dražen K. (32) i Marko J. (29) poginuli su naočigled rodbine od strujnog udara jer su nehotice dodirnuli strujni vod. Oni su, naime, cijeli dan s rođacima postavljali konstrukcije za plastenike. Dvije su uspjeli podići, no treća konstrukcija po redu bila je kobna. Oko 16 sati mjestom su odjeknuli krici i vapaji upomoć. Iako su na mjesto nesreće vrlo brzo pristigla troja kola Hitne pomoći, mladiće nisu uspjeli spasiti. Mještani su u šoku.

- To su bili vrijedni dečki. Ništa im nije bilo teško. Draženov stric se u naš kraj doselio sa suprugom iz Lipovljana. Konačno su stali na noge i odlučili pokrenuti neki posao. Pozvali su dečke da im pomognu u podizanju plastenika. Cijelo vrijeme su podizali te metalne konstrukcije stojeći na tlu. U jednom trenutku jednom su zakačili dalekovod i dotakli žice. Teško je i pomisliti kako je njihovoj obitelji to bilo gledati – priča jedan od mještana Struge Nartske. Druga, pak, susjeda tragično preminulih mladića dodaje da su to bili „dečki za poželjet“.

- Očito ih je sve svladao umor od napornog rada pa su koncentracija i pažnja opale. Kako će ovo preživjeti Draženova supruga, ne znam. Oženili su se prošle godine. Velika je to bila ljubav i uskoro će postati roditelji – zaključuje mještanka Struge Nartske.

Na mjesto tragedije osim Hitne pomoći, pristigla je i policija. Beživotna tijela bit će prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a policija provodi očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 13:59