KOBNO RASKRIŽJE

FOTO: KAMION JOJ ODUZEO PREDNOST NA 'KRIŽANJU STRAVE' Poznata ljekarnica izgubila život u strašnoj nesreći nakon koje je izbio požar

Na istom je križanju prije samo tjedan dana poginuo biciklist Tihomir Detelj (57) iz Poljanca kod Ludbrega
 Dražen Vađunec / Podravski list

Poznata ludbreška ljekarnica (46) preminula je danas u varaždinskoj Općoj bolnici od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u subotu kod mjesta Hrastovsko na ludbreškom području. Nesreću je skrivio 47-godišnjak, vozač teretnog automobila, potvrđeno nam je danas poslijepodne iz varaždinske policije.

Oboje vozača ozlijeđeno je i odvezeno u varaždinsku bolnicu, gdje je žena podlegla ozljedama. Ona je četvrta smrtno stradala osoba na cestama Varaždinske županije u ovoj godini.

Kako nas je izvijestila glasnogovornica PU varaždinske Marina Kolarić, tešku nesreću skrivio je vozač teretnog automobila koji se na opasnom raskrižju u Hrastovskom nije zaustavio na znaku 'stop', već je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska automobilu kojim je upravljala nesretna ljekarnica.

Dražen Vađunec / Podravski list

Foto: Dražen Vađunec / Podravski list

Sudar je bio neizbježan. Odmah nakon nesreće, zapalio se i počeo gorjeti kamion kojim je vozač skrivio nesreću. Zbog toga su morali intervenirati i vatrogasci koji su, osim što su pomagali ozlijeđenima, gasili požar na kamionu.

Nesreća se dogodila na poznatom i vrlo opasnom 'raskrižju strave' na kojem se počesto događaju prometne nesreće, a na kojem je prije samo tjedan dana poginuo biciklist Tihomir Detelj (57) iz Poljanca. Tako je to raskrižje postalo goruća crna točka ludbreških prometnica.

Sve ružno u prometu ove godine u Varaždinskoj županiji dogodilo se na ludbreškom kraju. Početkom godine poginuo je umirovljenik Branko Kišiček (72) koji je mimo obilježenog pješačkog prijelaza prelazio raskrižje Gospodarske i Fizirove ulice te ga je na mjestu usmrtio vozač (29).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:37