KRILO JESENICE

FOTO: DRAMA NA JADRANSKOJ MAGISTRALI Stablo palo na autobus, vozač u šoku: 'Puklo je kao bomba!'

 
 čitatelj Slobodne Dalmacije

Na autobus "Dalmatinca" danas popodne na okuci u Krilu Jesenice palo je stablo bora. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, od Sanje Nazlić iz policijske uprave Splitsko-dalmatinske, na snazi je posebna prometna regulacija, piše Slobodna Dalmacija.

- Do nezgode je došlo u 17.40 sati na državnoj cesti D-8 kuda je prolazio autobus kad je u jednom trenutku na njega palo stablo. U vozilu je bilo nekoliko putnika. Na sreću, nitko nije ozlijeđen. Policija obavlja očevid, a vatrogasci su pristupili uklanjaju bora s prometnice. Cesta je zatvorena, nastojat ćemo je sanirati u najkraćem roku - poručuje Nazlić.

čitatelj Slobodne Dalmacije

Bor je, kako doznaje Slobodna, pao preko čitavog vozila. Kolika je materijalna šteta tek se treba utvrditi, kao i je li bor bio zdrav i ima li potkornjak ticala u ovome.

Vozač Frane Plepel kazao je: 'Odjedanput je počelo bubat! Ka bomba je puklo! Srića sve je dobro prošlo, bilo je 4, 5 putnika i nitko nije ozlijeđen...'

čitatelj Slobodne Dalmacije

Kako javljaju čitatelji Slobodne, na cesti između Splita i Omiša stvaraju se velike gužve.

Od Stanka Bandala iz DVD-a Dugi rat doznajemo da je na terenu osam vatrogasaca s dva vozila.

- Na autobus je palo stablo promjera pola metra, dugo 15 do 20 metara, koliko je teško ne znamo točno, ali pilamo ga i takvog odnosimo. Intenzivno radimo na sanaciji, na terenu je trenutno osam vatrogasaca s dva vozila - javlja Bandalo. Na pitanje kad bi odvoženje ogromnog bora moglo biti gotovo, kaže da ne zna. Cestom se za sada propuštaju samo interventna vozila poput hitne pomoći i policije.

Od Jurice Nazora, vlasnika prijevozničke tvrtke Dalmatinac, novinari su čuli tek da je riječ o novom autobusu.

čitatelj Slobodne Dalmacije

- Za sad ne znamo kolika je šteta nastala, to se tek treba utvrditi - dodao je kratko Nazor koji je upravo došao na mjesto nesreće pa i sam skuplja informacije i dojmove, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:53