VELIKA DRAMA

FOTO: BOMBA U LIJEČNIČKOJ ORDINACIJI 'Svi su u šoku, ozlijeđeni su bili natopljeni krvlju'

Do detonacije je došlo u ordinaciji u Kaštel Štafiliću. Napadač je navodno bio pijan
 Zvonimir Barišin / CROPIX

SPLIT - Večeras u 19:30 sati u liječničkoj ordinaciji doktora Anđelka Kovača u Kaštel Štafiliću došlo je do aktiviranja ekplozivne naprave, najvjerojatnije bombe, piše Slobodna Dalmacija .

Ozlijeđene su dvije osobe kojima se pruža liječnička pomoć. U tijeku je očevid.

Kako neslužbeno saznajemo, napadač ima 54 godine i policiji nije od ranije poznat kao problematična osoba. U trenutku aktiviranja eksplozivne naprave u ordinaciji su bili samo medicinska sestra i liječnik, a od siline eksplozije popucala su stakla.

Sestra je prošla bez ozljeda, a u splitski KBC trogirska je hitna pomoć prebacila napadača i doktora Kovača, no potvrđeno je da nisu životno ugroženi. Zadobili su ozljede od gelera i to u predjelu obje potkoljenice.

Liječnik Kovač ordinaciju je na staroj kaštelanskoj cesti u Štafiliću otvorio nedavno, a prije toga radio je na Resniku.

- Ono što vam mogu kazati o napadnutom liječniku je to da se svakome želi pomoći i da nikad nikome nije napravio loše. Čovjek je vjerojatno i ove večeri radio svoj posao, no očito nekakva budala zalutala u njegovu ordinaciju i napravila ovo što je - kazala nam je Ivka Vrdoljak, vlasnica stambeno poslovne zgrade u kojoj se dogodio nemili događaj.

I gost iz ugostiteljskog objekta smještenog kat ispod ordinacije šokirani su.

- Mislili smo da je eksplodirala plinska boca, no nakon što se u trenu pojavila policija i hitna pomoć koja je izvukla oboje ranjenih shvatili smo da se zapravo radilo o napadu.

Očevici tvrde kako su ozlijeđeni bili pri svijesti iako natopljeni krvlju te kako je napadač M.T. (54) psihički rastrojena osoba koji je prije napada viđen u vidno alkoholiziranom stanju.

Ugledni kaštelanski liječnik Ilko Tranpić šokiran je večerašnjim napadom na svog kolegu, te se pita čeka li ovako nešto sutra i druge liječnike. Otkrio nam je i kako je napadnuti liječnik Kovač obnašao u 90-ima i dužnost gradskog viječnika HDZ-a, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:43