KRVAVI SUKOB NAVIJAČA

FOTO: 'BILO JE KAO U RATU, TUKAO JE TKO JE KOGA STIGAO' Masovni obračun Torcide i Armade na autocesti kod Jastrebarskog!

Bilo je i ozlijeđenih, a pedesetak specijalaca uhitilo je desetke navijača
 Mario Pušić/CROPIX

JASTREBARSKO - Više od sto navijača potuklo se u nedjelju oko 16.50 sati na odmorištu Desinec autoceste Rijeka-Zagreb, nekoliko kilometara od Jastrebarskog u smjeru Zagreba. Očevici nam kažu da su u masovnoj tučnjavi sudjelovali pripadnici Torcide , navijača HNK Hajduka, koji su išli na gostovanje NK Dinamu, te pripadnici Armade, navijača NK Rijeke, koji gostovali kod NK Zagreba. Prema prvim informacijama s terena, bilo je ozlijeđenih osoba, teže posljedice spriječilo je pedesetak specijalaca koji su uhitili desetke navijača.

Osoblje benzinske postaje i ugostiteljskog objekta na odmorištu kaže nam kako navijači nisu dolazili kod njih, pa nisu imali nikakvu štetu, već se sve odigralo na parkiralištu, odnosno na zelenoj površini između parkirališta i trake autoceste u smjeru Zagreba.

- Navijači Rijeke stali su s autobusom na kat zagrebačkih registracijskih oznaka. Njihov vozač mi je rekao da je on iz Zagreba išao po njih i da će ih vratiti u Rijeku nakon utakmice, jer ih nitko od njegovih riječkih kolega nije htio voziti. Čim su izašli iz autobusa, počeli su se tući s dečkim iz kombija splitskih tablica. Nakon toga su na autocesti počeli stajati automobili splitskih registracijskih oznaka na zaustavnoj traci i iz njih su počeli izlaziti navijači te su uskakali u tučnjavu. Stalo je sigurno 30 do 40 vozila - pričaju nam djelatnici dodajući da su se jasno čuli urlici razularenih navijačkih skupina. Neki kažu da je izgledalo kao da je sve bilo dogovoreno.

Dodaju da je izgledalo kao u ratu, tukao je tko je koga stigao, letjele su boce i drugi predmeti, a čak su se gađali i brojnim zapaljenim navijačkim bakljama.

- Jedna skupina je natjerala drugu skroz na autocestu, pa bi ih ovi potjerali natrag, vodila se rovovska bitka. Ovdje je u dežurstvu bilo 10 policajaca, ali se nisu usuduli umiješati. Pozvali su pojačanje, srećom, desetak minuta kasnije došlo je pedeset specijalaca koji su ih sredili. Polegli su ih jedan do drugoga s licem prema podu duž čitavog parkirališta, neke su uhitili - govore nam svjedoci.

Napominju da su sve promatrali i brojni šokirani turisti koji su mislili da je u tijeku policijska vježba.

I nekoliko sati nakon svega moglo se po tragovima zaključiti kojih su razmjera bili neredi. Kapi krvi po asfaltu, krvavi ručnici, osobne stvari navijača, vatrogasni aparat, otkinute grane nižeg raslinja, stupovi - sve je to bilo razasuto površinom od oko stotinjak metara parkirališta i travnjaka.

- Čudim se što nema mrtvih, jer izgledalo je strašno - rekla nam je šokirana radnica na odmorištu Desinec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 23:29