PLAVCI U AKCIJI

Filmska potjera u Dubrovniku: Bacio vrećicu sa speedom i dao se u bijeg...

 Željko Hajdinjak / CROPIX / Ilustracija / CROPIX

DUBROVNIK - Dubrovački su policajci uspješno okončali "filmsku potjeru" i bijeg preplašenog mladića koji je prvotno odbacio PVC- vrećicu sa speedom te se dao u bijeg.

Do potjere je došlo nakon što je u petak 9. prosinca oko 16,35 sati Prometna policija PU dubrovačko- neretvanske u selektivnoj kontroli na Putu Republike kod glavne dubrovačke INA- benzinske crpke zaustavila "citroen xsara" osobno vozilo registracija DU 101-CN.

Pri zaustavljanju je putnik s prednjeg sjedišta Mario V. (28) iz Mokošice odbacio prozirnu PVC- vrećicu i dao se u bijeg prema parku između pumpe te zgrada PU i "Croatia osiguranja". No, dvojica su se policajaca brzo snašla i nakon manje od 150 metara potjere uspjeli su ga sustići.

Bacivši se na mladića kao na plijen, oborili su ga na zemlju i priveli na krim- istragu u zgradu "Villa palme" kao sjedišta PU dubrovačko- neretvanske.

Prema pouzdanim smo izvorima doznali kako je utvrđeno da je u vrećici bilo 0,5 grama speeda te da se Mario od ranije zbog zlouporabe opojnih droga nalazi u policijskoj evidenciji. Stoga se očekuje kako će zbog kršenja zakona po istom osnovu i nova istraga rezultirati podnošenjem kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Također, doznali smo kako je vozač automobila J.B. (27), također iz Mokošice, prošao "lišo" i protiv njega nije pokrenut nikakav popstupak jer u vozilu niti kod njega nije pronađeno ništa sumnjivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:38