OPASNE VEZE

Fatalnoj ujni Slađani sudit će se iza zatvorenih vrata: Prijeti joj i do 40 godina zatvora

Suđenje 17-godišnjaku i Slađani Novoselnik (27) za ubojstvo Domagoja Novoselnika iz niskih pobuda (32) u Vrisniku na otoku Hvaru krajem lipnja ove godine, počet će 25. siječnja 2012. na Županijskom sudu u Splitu pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića.

Optuženima prijete zatvorske kazne za tzv. teško ubojstvo, maloljetniku 10 godina zatvora, a Slađani Novoselnik 40 godina zatvora.

Optužbu zastupa zamjenica županijskog državnog odvjetnika Živana Marušić, maloljetnika brani Jadran Franceschi, dok interese optužene Novoselnik zastupa mr. sc. Željko Gulišija. Javnost će biti isključena s glavne rasprave. Optuženi se terete za kvalificirano ubojstvo jer tužiteljstvo smatra da je uzrok ljubavnička veza u kojoj su maloljetnik i Slađana bili dulje vrijeme.

Kobne večeri povod je bila nježna gesta sada pokojnog Domagoja prema Slađani, koja je kod mladića izazvala naglu reakciju.

Ubod nožem nanesen je Domagoju Novoselniku tako što je ubojica došao do s njega s leđa i preko ramena mu zarinuo nož u prsa. Hladno oružje ušlo je 17 centimetara duboko u tijelo. Dubina rane govori o sili velikog intenziteta, a dodatno je jačina uboda dokazana i tragovima na jednom od rebara koje se slomilo.

Od jačine uboda i udarca u rebro na nožu se slomio drveni držak. Osim smrtonosnog uboda, Domagoj je imao i ubod od noža na bedru te ozljede na glavi od udarca tupim tvrdim predmetom. Nakon stravične noći razotkrio se niz situacija koje su govorile o nesređenom bračnom životu sada pokojnoga i njegove pet godina mlađe supruge, piše Slobodna Dalmacija.

Ona ga je jednom već napustila, ali je Domagoj otišao za njom u Viroviticu, gdje se preselila kod roditelja, te su se zajedno vratili na Hvar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 03:34