PREOKRET

Fantom s Trešnjevke ipak mora iza rešetaka: Određen mu istražni zatvor, ali policija ga opet mora naći

Zanimljivo je kako ovo ipak nije i dalje finalna odluka jer Darko K., na ovu odluku izvanraspravnog vijeća ima pravo žalbe

Ilustracija

 Tom King/Alamy/Alamy/Profi

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, nakon žalbe zagrebačkog tužiteljstva na rješenje suca istrage o puštanju na slobodu Darka K. (41) iz Zagorja, odlučilo je da fantom s Trešnjevke ipak mora na mjesec dana iza zatvorskih rešetaka zbog opasnosti od ponavljanja djela!

Riječ je o muškarcu podsjetimo koji je uhićen 2. svibnja kasno navečer nakon što je duži period unosio nemir u živote trešnjevčana, a kojeg je dan kasnije sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu pustio kako bi se udaljnjem tijeku postupka od optužbi za nametljivo ponašanje branio sa slobode.

No zanimljivo je kako ovo ipak i dalje nije finalna sudska odluka jer Darko K., na odluku izvanraspravnog vijeća o pritvaranju, ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu. Kako god bilo, pred zagrebačkom policijom je ponovno novi izazov - kako pronaći fantoma s Trešnjevke za kojim su dugo tragali i kojem su stali na kraj nakon dojave građana koji su ga uočili kako u dvorištu jedne kuće u Ivanečkoj viri kroz prozor i snima unutrašnjost.

Kako smo već pisali, riječ je o muškarcu koji je još u ranoj mladosti počeo kršiti zakon pa iza sebe ima i niz osuđujućih presuda zbog imovinskih delikata ali i jednu seksualne prirode. Osim što je iz stanova krao zlatninu, satove, videonazdore, mobitele te bankovne kartice koje je 'peglao' po trgovinama kupujući tenisice, naočale, hlače... sudilo mu se i za bludne radnje. Bilo je to prije 13 godina u pothodniku na Selskoj kada je sa hlačama do koljena i spolovilom u ruci dočekao prolaznicu obrativši joj se riječima: "Gledaj ga, gledaj ga, jel može za 500". Preneraženu djevojku je napao, skinuo joj trenirku, potrgao gaćice i pokušao je obljubiti. Ona se opirala i zapomagala u pomoć te se jedva uspjela osloboditi i otrčati u kafić.

A posljednji krimen zbog kojeg je prijavljen je zastrašivanje 24-godišnje Zagrepčanke koju je na proljeće 2020. i potom od početka ove godine pratio, uhodio, čekao ispred zgrade gdje radi, slijedio ju na biciklu, napadno gledao i snimao nastojeći pod svaku cijenu uspostaviti kontakt. Iako ga je jasno odbijala, on to nije želio ili bio u stanju shvatiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:08