ŽESTOKA DETONACIJA

Eksplozija plinske boce uništila auto i ubila vozača. Riječani u šoku

 Željko Šop/Cropix

RIJEKA - E. S. (41), vozač potpuno uništenog dostavnog Peugeota, preminuo je u bolnici oko četiri sata nakon silovite eksplozije boce plina za autogeno zavarivanje u središtu Rijeke danas u 10.45 sati.

Eksplozija se dogodila na cesti od Delte prema Piramidi u središtu grada u 10.45 sati. Pravim čudom u događaju nije bilo još stradalih.

Poginuli vozač je furgonom Peugeot prevozilo boce za autogeno zavarivanje punjene mješavinom acetilena i kisika. Svjedoci tvrde da se vozač zaustavio pokraj ceste, otvorio tovarni prostor i potom zalupio vrata, nakon čega je odjeknula eksplozija, a komadi auta su se razletjeli i do stotinjak metara uokolo.

Policijski stručnjaci pokušat će utvrditi što je bio “okidač” eksplozije. Na mjesto događaja brzo su dojurili vatrogasci koji su gasili ostatake među kojima je bilo još neeksplodiranih boca pa je cijelo područje Delte evakuirano.

- Na motoru sam sjedio čekao zeleno svjetlo na semaforu, a automobil je bio desetak metara ispred mene. Mislim da je u trenutku eksplozije upravo izlazio s parkirališta. Teški dijelovi letjeli su na sve strane. Blatobran mi je prošao pokraj glave. Imao sam sreću da me ništa nije pogodilo - ispričao nam je Marko Rakoš, svjedok nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:55