BALKANSKA RUTA

EKSKLUZIVNO Riječki policajci na Pasjakuzaplijenili više od 10 kilograma marihuane vrijedne 100 tisuća eura

Droga je tzv. Balkanskom rutom bila prokrijumčarena s Kosova u automobilu marke Opel Astra, francuskih registarskih oznaka u kojem su se nalazila dvojica mladih Albanca
 Ante Čizmić/CROPIX

RIJEKA - Na graničnom prijelazu Pasjak sinoć oko 21,30 sati riječki su policajci u suradnji s carinicima zaustavili osobni automobil u kojem je otkriveno više od 10 kilograma visokokvalitetne marihuane namijenjene za tržište Italije, odnosno zapadne Europe.

Droga je tzv. Balkanskom rutom bila prokrijumčarena s Kosova u automobilu marke Opel Astra, francuskih registarskih oznaka u kojem su se nalazila dvojica mladih Albanca, a vrijednost pošiljke veća je od 100 tisuća eura.

Kako neslužbeno doznajemo Astrom je upravljao 22-godišnji državljanin Kosova, dok je suvozač bio 21-godišnji državljanin Republike Albanije. Njih su dvojica sinoć oko 21, 30 sati pristigli na prijelaz Pasjak, a zbog sumnjivog ponašanja odmah su privukli pažnju carinika i policajaca te su zaustavljeni radi detaljnog pregleda.

Vrlo brzo pronađen je jedan paket marihuane u uobičajenom pakiranju od pola kilograma. Tada je od istražnoga suca zatražen nalog za pretres cijelog vozila koji je obavljen danas prijepodne.

Uglavnom, prema prvim neslužbenim informacijama u posebno prilagođenom plinskom spremniku, odnosno boci, te blatobranima i branicima Astre pronađeno je više od 10 kilograma droge.

Dvojica Albanaca u međuvremenu su privedeni na kriminalističko istraživanje i danas navečer, odnosno najkasnije sutra ujutro obojica će bit privedeni na saslušanje u Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci.

Inače, kilogram marihuane, 'najpopularnije' droge, u Albaniji se može nabaviti za samo 100 do 200 eura, a u Hrvatskoj se preprodaje za iznose od 1200 do čak 2500 eura koliko se primjerice cijeni na području Rijeke. U inozemstvu doseže još veću cijenu posebno u uličnoj preprodaji po gramima.

Ovo je već drugi veliki uspjeh riječkih graničnih policajaca i carinika u presijecanju lanaca krijumčarenja marihuane Balkanskom rutom .

Naime, prije pola godine, točnije u rujnu prošle godine na prijelazu Pasjak u kombiju talijanskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji Albanac Ded Mirashi pronađeno je ukupno 39 paketa teških 17 kilograma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 09:25