DOLIJALA POLICIJI

DŽEPARILA PO ZAGREBU Došla u potrazi za poslom, pronašla novčanike u tuđim džepovima...

 Thinkstock

ZAGREB - Poduzetna Bugarka Ginka S. (29) u Hrvatsku je došla početkom godine "raditi" da bi nakon četvrtog odrađenog posla s druge strane zakona, uhvaćena na (ne)djelu. Zbog ukupno četiri krađe na štetu četiri Zagrepčanke Ginka je završila u policijskoj postaji na obradi a potom i kod istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.

Istražitelji su utvrđili da je bugarska džeparica prvu krađu odradila 20.siječnja u 9,55 sati u Billi u zagrebačkoj ulici Vincenta od Kastva kada je iskoristila gužvu i iz vrećice vremešne 61-godišnjakinje ukrala novčanik. Zatim je istoga dana, prema istom modus operandiju pokrala još jednu 61-godišnjakinju, također u trgovini Billa, ali u Riječkoj ulici.

Vidjevši da joj džeparenje na uštrb Zagrepčanki ide, i dan kasnije je nastavila po istoj uhodanoj špranci. Oko 11 sati na Britanskom trgu ušla je u Konzum, prišla 28-godišnjakinji i ukrala joj mobitel.

No 22.siječnja oko 14.40 sati lopovluk u trgovini "OVS"u Kolakovoj joj se "obio o glavu". Dok je iz torbe 30-godišnje R.T. izvlačila novčanik i pokušavala se udaljiti, to je vidjela majka žrtve bugarske kradljivice pa su ju obje na vrijeme zaskočile, zaustavile i digle paniku u trgovini. Bugarka rodom iz mjesta Lyaskovets je predana u ruke policajcima koji su utvrdili da se u svojim lopovskim aktivnostima okoristila za 4640 kuna od čega je obeštećeno 1200 kuna.

Jesu li joj to jedini kriminalni grijesi u Lijepoj našoj, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 09:15